De Nederlands-Hervormde Kerk in Vaals

De Nederlands-Hervormde Kerk in Vaals
Adres: Kerkstraat 47, 6291 AB, Vaals
De Hervormde kerk werd in 1671 opgetrokken tegen de oude, mergelstenen kerktoren van de toenmalige parochiekerk. Ze werd in opdracht van de Staten Generaal gesticht ten dienste van de talrijke hervormden die in Aken e.o. vanwege hun godsdienst werden vervolgd. Tegenwoordig houdt de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland er haar kerkdiensten. Tegenover de kerk is de Oude Pastorie beschikbaar voor activiteiten, koffie drinken na de dienst en verhuur. Deze pastorie dateert uit 1717, naar het ontwerp van de bekende Akense bouwmeester Laurenz Mefferdatis.

 
De toeristenkerk in Gulpen De toeristenkerk in Gulpen


Adres: Rosstraat 5, 6271 BG, Gulpen: de kerk is gesloten tot september 2020 in verband met verbouwing.
(alternatieven zijn Vaals en Valkenburg)


Deze grote kerk is gebouwd in de zestiger jaren om de groei van Protestants toerisme naar Zuid-Limburg een plek in de kerk te kunnen geven. Ook vandaag de dag zit onze kerk nog vaak bomvol in het toeristenseizoen. Erg Leuk!

Onze kerk wordt binnenkort verbouwd tot gemeenschapshuis van Gulpen. Wij blijven kerken in de grote zaal waar ook voldoende plaats is voor alle toeristen en gasten.

Heel bijzonder is dat we nog steeds gebruik maken van het oorspronkelijk monumentale orgel van de voorloper van de Toeristenkerk - het Leopoldskerkje uit 1840. Dit kerkje stond op de plaats waar nu de protestantse begraafplaats is, direct achter de huidige Toeristenkerk.
 
Welkom Welkom

Hartelijk welkom in de kern Vaals-Gulpen, respectievelijk in de Hervormde kerk Vaals en de Toeristenkerk in Gulpen.

Het rooster voor de vieringen geeft aan dat de ene zondag in Gulpen wordt gekerkt en de volgende zondag in Vaals. I.v.m. rond het kerkgebouw voorkomende festiviteiten wil dat rooster wel eens aangepast worden. De normale zondagsdienst begint om 10 uur. Er is tijdens de diensten kindernevendienst en in Gulpen ook creche.

Meer informatie wat betreft de bereikbaarheid van onze kerkgebouwen vind u op deze pagina.
Onze kerken worden ook vaak gebruikt voor trouw- en doopdiensten, uitvaarten en ook voor concerten, lezingen en tentoonstellingen.

Contactadressen Kern Heuvelland vindt u hier.
Voor informatie over verhuur klik hier.

 

 
Kindernevendienst in Vaals-Gulpen

Kindernevendienst in Vaals-Gulpen

Elke zondag is er kindernevendienst voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Na een gezamenlijk begin gaan de kinderen mee naar een eigen ruimte. We nemen een kaars mee, die aan de paaskaars wordt aangestoken.

Doel van de kindernevendienst is de kinderen kennis te laten maken met de verhalen uit de bijbel en hoe je de strekking van de verhalen kunt toepassen in je eigen leven.

 

 
Crèche Vaals en Gulpen

Crèche Vaals en Gulpen
Ook de allerkleinsten kinderen zijn bij ons van harte welkom! In Gulpen is er een crèche waar u voor de dienst uw kind kunt achterlaten bij een vrijwilliger.

In Vaals is een ruimte waar in overleg met andere ouders de kleintjes tijdens de hele dienst of een gedeelte daarvan verblijven.

Op beide locaties is voldoende speelgoed, tafeltjes, stoeltjes en een box aanwezig.
 
 
Kerkdiensten Kerkdiensten

Wilt u weten wanneer er een dienst is in Gulpen of Vaals, kijk dan op de Agenda. 

Daar staat ook vermeld hoe u zich aan kunt melden en overige bijzonderheden voor de dienst.

(tot september 2020 zijn er geen diensten in Gulpen ivm verbouwing Toeristenkerk)

Normaalgesproken is er gelegenheid elkaar te ontmoeten na de kerkdienst. Helaas is dat voorlopig niet mogelijk.