Weihnachtschor in Vaals Weihnachtschor in Vaals
Voor de sfeervolle tweetalige kerstnachtdienst in Vaals (24 december 21.00 uur) wordt een koor gevormd met deelnemers uit onze eigen gemeente en uit de Evangelische Gemeinde in het Vaalserquartier. Meezingen in dit Weihnachtschor is een mooi ervaring, die naast het zingen ook de onderlinge band met onze Duitstalige zusters en broeders versterkt. Repetitiedata volgen nog in Kerkberichten en op de website.

Contact (D)  Margot Rickers 
004924185727

Contact (NL) Christine Moraal 
043 3062649 
christine@moraal.com
 
Raad van Kerken Maastricht – volkskerstzang Raad van Kerken Maastricht – volkskerstzang
Woensdag 18 december 2019 om 19.30 uur is er in de St. Jan de jaarlijkse Volkskerstzang.

Voor vragen en informatie
Elly de Haan – Verduyn, secretaris Raad van Kerken Maastricht,
043 3624240
dehaan-verduyn@freeler.nl
 
Meditatieve muziek in Vaals Meditatieve muziek in Vaals
Veel mensen ervaren een kerkruimte als bijzonder. Verstild, los van het alledaagse. De oude muren, het houten snijwerk stralen in het donker, bij kaarslicht, een bijzondere sfeer uit. Klanken kunnen er anders werken, de ruimte voelbaar maken. Op deze muzikale avond gaan vier musici de verbinding van licht, donkerte en ruimte na. Er musiceren Lasse Lemmer (slagwerker en klankkunstenaar) en Trio con brio (Kathinka Kobelt, sopraan, Anita May, alt, en Christine Moraal, (orgel).
Er klinkt meditative muziek van barok tot eigen improvisaties.

Waar        
Protestantse Kerk in Vaals
Wanneer    
Vrijdag 25 oktober om  20.00 uur.
Entree        
5 € /p.persoon
Contactpers.  
Arie de Koster 
fam.avkoster@googlemail.com
 
Benefietconcert voor Kitgum Benefietconcert voor Kitgum
Op zondag 8 september vindt er in de Hervormde Kerk in Vaals een benefietconcert plaats. Drie verschillende ensembles zorgen voor een sprankelende en afwisselende muzikale middag; alle opbrengsten gaan naar de Stichting UKEF. Vocaal sextet HotVoc bestaat uit zes jonge zangers met een repertoire van Oude Muziek tot King’s Singers favorieten en eigen arrangements. Hun optreden op de Chorbiennale in Aken leidde tot staande ovaties. De Kon. Harmonie St. Cecilia 1836 is uit het Vaalser muziekleven niet weg te denken. Maar „de Moeziek“ treedt niet alleen als groot ensemble op: vier musici vanuit de leden hebben een saxofoon quartet gevormd en presenteren vanmiddag een viertal stukken. Sopraan Amy Schillings is afkomstig uit Vaals. Zij volgt een Bacheloropleiding Solozang & Opera en is al op talrijke concerten in de Euregio te horen geweest.  2017 behaalde zij de eerste prijs op het Euregio Vocaalconcours van Nederland en Nordrhein-Westfalen. Zij wordt begeleid door Christine Moraal aan het prachtige Teschemacher orgel.

De Stichting UKEF ondersteunt een school in Uganda. Kitgum is een van de meest afgelegen en meest verarmde gebieden van Oeganda. Het is ook de geboortestreek van Nestar Lakot, die samen met haar man Ed Grassere de Stichting in het leven riep die inmiddels aan honderden van kinderen het bezoek aan een goede school mogelijk maakt.

Wanneer      zondag 8 september
Waar            Protestantse Kerk - Vaals (Kerkstraat 47)
Hoe laat       16.00 uur.
Contactpers. Christine Moraal   @ moraal.001@hetnet.nl

Vrije entree, donaties voor UKEF welkom!              
www.ugandakitgumschoolfoundation.com
lees meer »