Paaschallenge Vaals 2021 Paaschallenge Vaals 2021
Welkom!

Leuk als jij meedoet met de PaasChallenge 2021 - De Weg door Jeruzalem.

Dit spel neemt je mee door de stad Jeruzalem in de tijd van Jezus. Je kiest in het begin van het spel één van de vier karakters:
  • Claudia: een powervrouw die haar tijd ver vooruit is.
  • Juda: een man die leeft voor liefde.
  • Jozef: een spirituele leider.
  • Jozua: een echte vrijheidsstrijder.

Je mag als vrouw ook voor een mannelijk karakter kiezen en als man voor Claudia. Alle vier de karakters waren tijdgenoten van Jezus. Laat je daarna leiden door het verhaal. Je kunt als duo/gezin hetzelfde karakter kiezen maar je kunt ook ieder verschillende karakters kiezen. Dat maakt voor het spelen van het spel niet uit.

Startpunt
Het startpunt is bij de invalideningang van de Kopermolen (onder de poort doorlopen!), Von Clermontplein 11, 6291 AT in Vaals. Dit is locatie ‘L’ op het routeblad. Op het informatiebord hangt de routekaart, waar je een foto van kan maken. Hier hangt ook de 1e QR-code.
Een scoreblad ligt in de plastic box onder de invalideningang. Even goed zoeken, het staat een beetje verstopt! Hier liggen ook geprinte routebladen voor mensen die liever een geprinte route meenemen.

Uitslag mailen voor kans op prijs
Aan het einde van de challenge volgt nog een laatste opdracht: de materialen hiervoor staan bij het spandoek bij de kerkmuur voor je klaar. Deze opdracht leg je met een foto vast!  
Hiermee doe je mee aan onze zonnebloemwedstrijd voor de hoogste zonnebloem! We gaan jullie via onze facebook pagina op de hoogte houden. Natuurlijk verbinden we hieraan een toepasselijke prijs! De rest van het zakje zaadjes is je beloning om thuis te zaaien!
Je kunt meedingen aan deze prijs door je foto en antwoord op de laatste vraag te mailen aan: martensjodyd@gmail.com

Kik hier voor de volledige uitleg >>
 
 
Veertigdagenperiode Veertigdagenperiode
Gedachten voor in de veertigdagentijd
 
In de tijd voor Pasen maken ds. Iris van der Heul en ds. Harrie de Reus bij toerbeurt filmpjes waarin de thema’s van de zondagen centraal staan. We proberen andere vormen uit en proberen de mogelijkheden van audiovisuele middelen meer te benutten. Het vijfde filmpje heeft als thema ‘hopen’.

Meer en meer vraagt deze tijd om uithoudingsvermogen, om hoop. Maar hoe doe je dat? Hoop is toch niet iets dat je zomaar even kunt geven. Maar kan je het wel zomaar kwijtraken?
Uit onderzoek blijkt dat hoop groeit, als we lijden onder ogen zien. Dat zou dus betekenen dat een tekort niet alleen iets is dat ons naar beneden trekt, maar ook een vindplaats kan zijn van nieuwe energie. Dat is een spannende gedachte.
Met dank aan Iris Moraal voor haar prachtige versie van 'Days of Beaty' en Stef en Ruben Grit voor film, muziek en montage.

Klik hier voor het filmpje >>

Op de youtube-pagina van de gemeente staan ook de andere Veertigdagenfilmpjes.


Met hartelijke groet,
ds. Iris van der Heul & ds. Harrie de Reus
 
Thuis de kerkdienst meevieren Thuis de kerkdienst meevieren

De Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland verzorgt ook in deze Corona-tijd elke zondagen kerkdiensten in Maastricht en het Heuvelland. Tijdens de huidige lockdown zijn deze diensten niet bij te wonen, maar wel online mee te vieren. U kunt de vieringen om 10.00 uur meevieren, of er op een ander moment in de week tijd voor nemen. Weet u welkom!
 
Maastricht, St Jan
Elke zondag via kerkomroep:
klik hier >>
 
Hervormde Kerk Vaals
Om de week (zie agenda) via kerkomroep:
klik hier >>
 
Kloosterkerk Valkenburg
Om de week (zie agenda) via deze youtube-pagina:
klik hier >>

 
 
Nieuwsbrief van 9 april 2021 Nieuwsbrief van 9 april 2021
Geachte gemeenteleden

De PGMH geeft een wekelijkse Nieuwsbrief uit met informatie over de diensten, de diaconie en andere zaken die het gemeenteleven betreffen.

Via de knop lees meer hieronder vindt u de meeste recente nieuwsbrief.

 
lees meer ยป
 
Welkom in Zuid-Limburg!

Welkom in Zuid-Limburg!
De Zuid-Limburgse protestantse gemeente Maas-Heuvelland (PKN) heeft kerken in Maastricht, Vaals, Gulpen en Valkenburg. Wij zijn een actieve, laagdrempelige en gastvrije gemeente die in openheid met anderen samen leeft, samen deelt en samen gelooft, in navolging van Jezus Christus.
Hierdoor vertrouwen wij ons toe aan God. Geïnspireerd door zijn Geest zijn wij betrokken bij mens en wereld.

U bent van harte welkom in onze erediensten of bij een van onze vele activiteiten.

Kijkt u rustig rond op deze website, waar wij een beeld van wie wij zijn proberen te geven.
 
Overzicht kerkdiensten in Maastricht en Heuvelland Overzicht kerkdiensten in Maastricht en Heuvelland
Kijk op de pagina Agenda voor een overzicht van kerkdiensten en activiteiten.
 
 
Verhuur van onze kerken Verhuur van onze kerken
Wilt u een concert organiseren?
Wij organiseren trouw- en uitvaartdiensten en wij verhuren onze kerken ook voor concerten, lezingen, tentoonstellingen en diverse sociale activiteiten.
 
Wijdekerk Wijdekerk

https://www.wijdekerk.nl/wijdekerk-in-de-media