Welkom in de Kloosterkerk

Welkom in de Kloosterkerk

U bent van harte welkom in de Kloosterkerk in Valkenburg Lb., het kerkgebouw van onze gemeentekern Valkenburg – Meerssen.

Behalve als kerk en bijeenkomstgebouw voor onze gemeenteleden ook de kerk die aan de toeristen in Valkenburg en wijde omgeving de gelegenheid biedt hier deel te nemen aan de zondagdienst.

De kerk staat aan de Oosterweg 1. Op zondag kunt u tot 11.00 uur gratis parkeren op de parkeerplaats 100 m. voorbij de kerk, bij de Burg. Henssingel.
U kunt wel betalen, bij geldinvoer gaat de tijd lopen vanaf 11.00 uur.
De erediensten zijn iedere zondagmorgen om 10.00 uur.

Voor informatie over de historie van dit gebouw klik hier.

 
Kaart Kaart


Kloosterkerk Valkenburg weergeven op een grotere kaart

 
Activiteiten Activiteiten

Taalcafé in de Kloosterkerk
Het Taalcafé dat wij als gemeente samen met het Platform Wereldburgerschap in de Kloosterkerk zijn begonnen, is zeer succesvol gestart. Op de eerste avond kwamen er zo’n veertig nieuwe Nederlanders en een dertigtal vrijwilligers. Veel meer dan we hadden verwacht – het was vol en druk, maar erg gezellig. De keer daarop was het iets rustiger en overzichtelijker. Met een lekker kopje koffie of thee, lekkere eigen baksels, en een speelhoek voor de kinderen, kon daadwerkelijk in groepjes of één-op-één gekeken worden waar behoefte aan was en in gesprek het Nederlands verder worden ontwikkeld. Het bleek eens te meer hoe belangrijk het is om in een ongedwongen sfeer met elkaar te kunnen praten. Niet iedereen bleek een goed Nederlands netwerk te hebben om daar hulp van te krijgen. Ook diegenen die het inburgeringsexamen nog moesten doen of net hadden gedaan bleken vaak wel veel woorden te kennen, maar het moeilijk te vinden die in een gesprek te gebruiken. Afbeeldingen in een boek, of een alledaagse situatie in het verkeer, in de winkel of op school leverde meer dan genoeg stof op om met elkaar in gesprek te komen. Het Taalcafé is eenmaal in de twee weken open, op in de even weken, van 19.00 tot 21.00 uur. Ieder is van harte welkom: zij die met welke achtergrond ook het Nederlands beter onder de knie willen krijgen, en zij die hen daar graag bij willen helpen. Kun je niet elke keer? Geen probleem – loop gerust eens binnen en kijk met wie je kunt helpen.
In de Markant Valkenburg van de maand april staat een leuk artikel over het Taalcafé in de Kloosterkerk.
 

 
Kloosterkoffie 60+ Kloosterkoffie 60+

Kloosterkoffie 60+ is een seniorenpraatgroep die regelmatig (± 1x per 2 maanden) bij elkaar komt op de vrijdagmiddagen en daar gesprekken hebben over serieuze, interessante of amusante onderwerpen.

Gastvrouwen:

 Cora Okhuizen  043 4591766  
 Jeanne Kuiper  043 3640127  

 

 
Kostergroep Kostergroep

Er is een kostergroep waarvan de leden bij toerbeurt het kosterschap vervullen.

Contactpersoon

 Bernard Katenberg  043 6041481  0653375408