Soepcafé Valkenburg Soepcafé Valkenburg
Elke dinsdag van 12.00 tot 14.00 uur
Kloosterkerk Valkenburg


In de Kloosterkerk is een nieuw initiatief ontstaan. Vanuit de kring die onder andere betrokken is bij de huiskamer, het maandelijks overleg over Oekraïense vluchtelingen en het vredesoverleg Valkenburg ontstond het idee om wekelijks een ontmoetingsmoment te organiseren met een lekkere kop soep. We merken dat er in het algemeen behoefte is aan samenbindende activiteiten en naar elkaar omzien, en ook een zekere noodzaak elkaar beter te leren kennen. Daar wil dit initiatief een bijdrage aan leveren. Een vijftal vrijwilligers zijn hierbij betrokken, waaronder vanuit de PGMH Cariene Groen-Zwart, Lies Oost en Marieke de Goede.

Dit initiatief wordt ondersteund door Platform Wereldburgerschap en de PGMH.
Ben je in de buurt, of vind het je sowieso leuk om er voor langs te komen, wees welkom! Voor vragen of informatie kun je terecht bij genoemde drie vrijwilligers en ondergetekende. Een flyer vindt u hier.

Ds. Harrie de Reus
 
Kloosterkoffie Kloosterkoffie
Elke 3e vrijdag van de maand
14.00 tot 16.00 uur
Kloosterkerk, Oosterweg 1 te Valkenburg
Bijdrage: € 2.-


Vanaf 20 januari 2023 vindt op elke derde vrijdag van de maand ‘Kloosterkoffie’ plaats. Gezellige bijeenkomsten waarin ontmoeting en gesprek centraal staan. Elke bijeenkomst wordt er een onderwerp geïntroduceerd als inleiding tot het gesprek. Het zijn onderwerpen die raken aan levens- of zingevingsvragen, en aan de vreugde en zorgen van het dagelijks leven. Geen lange inleiding, maar gewoon fijn met elkaar in gesprek. “We merken dat mensen er behoefte aan hebben om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over een onderwerp dat hen bezighoudt, vandaar dit initiatief,” aldus een van de organisatoren.

De gespreksmiddagen vinden plaats in de Kloosterkerk, Oosterweg 1 te Valkenburg, van 14.00 tot 16.00 uur. De eigen bijdrage is € 2,-. U krijgt daarvoor in een prettig verwarmde ruimte een kop thee of koffie, en later op de middag een glaasje fris of wijn met wat lekkers. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor ieder die het fijn vindt om in gesprek anderen te ontmoeten. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden, loopt u gerust binnen. De Kloosterkerk is goed toegankelijk, zonder drempels en met een lift en mindervalidentoilet. De Kloosterkoffie is een initiatief van de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland en staat open voor iedereen.

Informatie: Anny Korswagen, tel: 06 513 458 63
                   Ineke Klos,          tel: 06 538 426 37
 
Aan Tafel Aan Tafel
Aan Tafel
Een initiatief van de werkgroep groene Kerken
  
Veel leden van onze kerk, alleen of samen, hebben behoefte aan contact. Wat is er mooier dan met regelmaat met enkele mensen samen te eten?

Een groepje kookt of bestelt iets en met maximaal acht mensen organiseer je een gezamenlijke maaltijd. Bij iemand thuis om wat bij te praten, elkaar wat te leren kennen. Bij elkaar zijn om een hap te eten, misschien wat te drinken. Kortom: geen pretenties.

Hoe vaak, waar en hoe laat? Dat bepaal je samen. En de kosten deel je samen.
Informatie:
Aan Tafel Maastricht : Nelleke de kruik  - nellekedekruik@gmail.com start  7 april
Aan Tafel Heuvelland : Jelle Vegt -  beheerpgmh@gmail.com   start 11 april
 
 
Het Trefpunt Het Trefpunt

Elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
't Trefpunt, Aureliushof 150 Maastricht


Het Trefpunt in Daalhof is iedere dinsdagmorgen geopend van 10 tot 12 uur. Iedereen is van harte welkom voor een kopje koffie en wat gezelligheid.

Om de 2 maanden worden de Kerkberichten door de bezoekers van het Trefpunt verzorgd en verstuurd.

Verdere informatie bij Jetty Vels-Broek Roelofs.
jetty.vels@ziggo.nl
Tel. 06 25361691

 
De Huiskamer van Valkenburg De Huiskamer van Valkenburg
De Huiskamer van Valkenburg is een gezamenlijk initiatief van de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland, Gemeente Valkenburg en de wijkverpleegkundigen van Envida. Het initiatief komt voort uit signalen vanuit de wijken dat er behoefte is aan een ontmoetingsplek voor inwoners. Een plek waar je terecht kunt voor een kop koffie, een praatje of voor deelnamen aan allerlei sociale leuke en leerzame activiteiten. Iedereen is van harte welkom!

Voor alle buurtbewoners en andere belangstellenden
Iedere donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. 
Kloosterkerk - Oosterweg 1 - Valkenburg (naast de bowlingbaan)
Kosten € 2,00 (inclusief consumpties)

Voor meer informatie en aanmelden:
Lies Oost ✆ 043 - 364 7242  liesgretha@live.nl
Maike Chermin (wijkverpleegkundige) maikechermin@envida.nl