Films dit najaar Films dit najaar
 
(Be)Zin in films (Be)Zin in films
Plaats:      Kloosterkerk Valkenburg
Datum:     Elke 1e woensdag van de maand
Tijd:         19.00 uur
Kosten:     € 5.- inclusief consumptie


Samen naar een mooie film kijken die van alles aan vragen oproept. Wat is het dan fijn om na afloop daar met elkaar over te kunnen praten, gedachten uitwisselen en standpunten uitwisselen onder het genot van iets te drinken en te eten.

Van januari tot en met april waren films rondom het thema DE DUURZAME AARDE gepland
In de zomer komen onderstaande vrolijke films aan de beurt.

6 juli: Retour en Bourgogne; 2017; regie Cédric Klapisch
Een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van hun familie beheren maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissen over hun toekomst én de wijngaard te nemen.

3 augustus: Haute Cuisine; 2012
Regisseur Vincent, van het cineliteraire juweel La discrète, vertelt met een pollepel artistieke vrijheid het opmerkelijke verhaal van Danièlle Mazet Delpeuch, jarenlang de persoonlijke kokkin van François Mitterand. Hier heet zij Hortense Laborie en moet zich in een hiérarchisch mannendomein vol egomanie en na-ijver staande houden. Frot, naar eigen zeggen geen keukenprinses, vormt een topduo met epicurist filosoof D'Ormesson (1925-2017) als 'de president'.

7 september: The Way; 2008
Tom, een Amerikaanse dokter, reist naar St.Jean Pied de Port in Frankrijk om de stoffelijke resten van zijn zoon op te halen. De jongen is tijdens een storm omgekomen in de Pyreneeën terwijl hij de Camino de Santiago aan het lopen was. Deze route staat ook wel bekend als de Weg van Sint Jacob. Gedreven door overweldigend verdriet en het verlangen om zijn zoon beter te begrijpen besluit Tom om ook aan de historische Pelgrimstocht te beginnen.
Amerikaanse film uit 2008; Regie: Emilio Estevez, hij schreef ook het verhaal


Films beginnen 19:00 uur
Kloosterkerk in Valkenburg.
Kosten € 5,00
Met nagesprek….

Informatie: Nelleke de Kruik nellekedekruik@gmail.com
namens de Werkgroep Groene Kerken