Film Kauwboy Film Kauwboy
De film die we op de affiches en in het Kerkblad hadden staan voor juni is nog niet te krijgen en dus is er gekozen voor een andere film namelijk Kauwboy.

Kauwboy
Jojo is een levenslustige jongen van 10. Hij komt uit een gebroken gezin waar de vader stemmingswisselingen heeft en de moeder afwezig is. Hij vindt troost in een onverwachte vriendschap met een jonge kauw. Hij moet de kauw verborgen houden voor zijn vader, want die houdt er niet van dieren in huis te hebben. Jojo wil zijn moeder op haar naderende verjaardag verrassen met de vogel. Omdat de vader van Jojo driftbuien heeft, moet Jojo erg oppassen. Door de speciale vriendschap met de kauw en het aanpassingsvermogen dat alleen kinderen hebben, weet Jojo de muur rond het hart van zijn vader te breken.
Aangrijpende jeugdfilm voor ouders en kinderen.   Drama 81 minuten. 
 
Voorjaar 2023 Voorjaar 2023
De films in  april mei en juni zijn gepland. Lees hier de informatie
 
(Be)Zin in films (Be)Zin in films
Plaats:      Kloosterkerk Valkenburg
Datum:     Elke 1e woensdag van de maand
Tijd:         19.00 uur
Kosten:     € 5.- inclusief consumptie
Nagesprek


Samen naar een mooie film kijken die van alles aan vragen oproept. Wat is het dan fijn om na afloop daar met elkaar over te kunnen praten, gedachten uitwisselen en standpunten uitwisselen onder het genot van iets te drinken en te eten.

Het voorjaar krijgt als thema Afscheid en Rouw.

5 april    The Last bus
The Last Bus neemt je mee op de reis van de 90-jarige weduwnaar Tom Harper (Timothy Spall) van zijn woonplaats van de laatste 50 jaar, een afgelegen dorp in het noorden van Schotland, terug naar zijn geboorteplaats, dichtbij het meest zuidelijke punt van Engeland. In een strijd tegen de tijd, zijn leeftijd en het lot, begint Tom onverschrokken aan deze lange reis met zijn gratis buspas met als doel een belofte aan zijn vrouw (Phyllis Logan) na te komen. Het is een hartverwarmende film over liefde en verlies. Een film die ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn: "We're all on this ride together."

3 mei      Manchester By The Sea
Manchester By The Sea vertelt het verhaal van Lee Chandler (Casey Affleck). Nadat zijn broer (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt hij de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee keert met tegenzin terug naar zijn geboortegrond en de gemeenschap waar hij is opgegroeid, Manchester-by-the-Sea, hier wordt Lee geconfronteerd met zijn verleden waardoor hij gescheiden is van Randi (Michelle Williams).

7 juni     Pink Moon
Vader Jan vertelt zijn beide kinderen, een dochter en een zoon, tijdens een verjaardag, dat hij zijn volgende verjaardag iot het leven wil stappen.
Dochter Iris probeert nog hem daarvan te weerhouden en organiseert van alles om Jan van die gedachte af te brengen, haar broer heeft er zich eerder mee verzoend, dat zijn vader de daad bij het woord wil voegen.

Informatie: Dingena Spreeuwenberg
werkgroep (Be)zin in film