Gespreksgroep 20-30-40++ Gespreksgroep 20-30-40++
Donderdagavond 20:30 uur
In verband met de coronamaatregelen vinden de bijeenkomsten niet bij iemand thuis maar via Zoom plaats. Na aanmelding bij
Rianne de Winde ontvang je de link.

Ongeveer een keer per maand op donderdagavond komen we samen onder leiding van ds. Harrie de Reus. Met een zeer diverse groep 20/30/40+ers gaan we in gesprek over een bijbelverhaal of gelijkenis. We maken daarbij de koppeling naar ons geloof en ons hedendaagse leven. We inspireren elkaar en bieden elkaar een luisterend oor.
 
De eerstvolgende bijeenkomst op 25 november om 20.30 uur zal in verband met de coronamaatregelen via Zoom plaatsvinden. Zodra het weer mogelijk is, komen we samen bij een van de deelnemers thuis.
 
Ben je geïnteresseerd om een keer deel te nemen?
Neem dan contact op met Rianne de Winde. 
06-14243461 rianne.dewinde@hotmail.com.
 
Dialoogsessies Dialoogsessies

Zoals in de vorige nieuwsbrief aangegeven noopt de huidige Corona-situatie ons tot het verschuiven van de komende geplande dialoogsessies.
In overleg met de gesprekleiders is besloten om álle nog geplande sessies (incl. ZOOM-sessies en Thomasviering) op de voorgestelde data in november en december te cancelen.

In plaats daarvan zal begin december een nieuwe planning van de sessies via de nieuwsbrief worden verspreid. Deze zullen dan zo mogelijk plaatsvinden in de periode van 10 tot 31 januari.

Omdat het in deze sessies er juist om ging elkaar te kunnen ontmoeten en van elkaar te horen, is niet gekozen voor alternatieven via internet of in andere vormen. We hopen dat u met evenveel enthousiasme intekent voor de sessies in januari als u afgelopen weken hebt gedaan.

 

Marika de Bruijn

ds. Cees Hendriks

ds. Harrie de Reus
 

De kerkenraad van de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland nodigt jou uit om mee te doen met de dialoogsessies dit najaar!

Het hoofdthema is de toekomst van onze gemeente. Daar gaan we op een onderzoekende manier mee aan de slag om in gesprek op het spoor te komen hoe jij en wij samen als gemeente de toekomst van deze protestante kerk in Maastricht en Heuvelland zien. Kortom: Wat zijn jouw ideeën? Wat is er al en wil je graag behouden? Wat zou je willen uitproberen? En hoe komen we als gemeente van dromen en denken naar doen?

lees meer »
 
Gespreksgroep Zuid-Oost Gespreksgroep Zuid-Oost
Maandag 15 november
Vanaf 20:00 uur


Besproken worden de Zaligsprekingen.
Informatie: Marjan Bouwsma
m.j.lugtigheid@planet.nl
06 - 53355994
 
Online Actualiteitenkring Online Actualiteitenkring
1e maandag van de maand
20:30 uur
Online via Zoom
https://us02web.zoom.us/j/87611624441?pwd=Ky9ibWh1cEFCRDlyVkJka1hXbk9rUT09


Iedere eerste maandag van de maand komen we online – via ZOOM bijeen. Kringen zoals de krantenleesgroep zijn overdag en daar kunnen mensen die dan moeten werken niet naar toe. Verder hebben we te maken met een gemeente die haar leden niet direct rond de kerk heeft wonen en er dus vaak met reistijden rekening gehouden moet worden. Dat alles valt weg bij een online gespreksgroep; ideaal voor iedereen die overdag niet naar een kring kan komen of er tegenop ziet om ’s avonds na werk, eten, kinderen naar bed brengen ook nog weer de auto in moet stappen. In dit geval hoef je alleen maar even rustig ergens te gaan zitten met een beeldscherm voor je en je kunt meedoen. Ideaal toch? Met je eigen thee of koffie in je eigen mok of kop.


Informatie: Nelleke de Kruik
                  nellekedekruik@gmail.com
 
Krantenleesgroep Krantenleesgroep
Kloosterkerk Valkenburg
iedere eerste donderdag van de maand
10:30 - 11:30 uur


In verband met de coronamaatregelen is deze activiteit voorlopig gesloten. Helaas!

In het gewone leven lezen we heel wat af. Kranten, tijd- schriften, kerknieuws, weekbladen, boeken. Alle deelnemers nemen een stukje mee waar ze een vraag over hebben die ze aan de anderen willen voorleggen. 
We gaan met elkaar erover in gesprek.                                                                                         

Opgeven bij André van Dijk
vandijkandre@hotmail.com
 
 
De Schrift geopend De Schrift geopend
In verband met de coronamaatregelen vindt deze activiteit voorlopig niet plaats. Helaas!

Oude pastorie in Vaals.   
Maandagavonden: 29 november; 10 januari; 14 februari; 4 april; 16 mei; 27 juni
Start 20:00 uur


Onoordeelkundig gebruik kan ernstige schade toebrengen…
Deze bekende waarschuwing geldt in sommige gevallen ook voor de Bijbel. De teksten zijn soms vreemd en de boodschap lijkt niet altijd meteen duidelijk. We lezen samen een bijbeltekst, benoemen wat we er niet van begrijpen of wat schuurt en laten de tekst op ons inwerken.

Ds. Harrie de Reus geeft achtergronden en uitleg bij het bijbelverhaal. Het zijn steeds bijzondere avonden waarin we in soms weerbarstige teksten samen toch inspirerende elementen ontdekken.  U bent, als steeds, van harte welkom.

Informatie: Dick Knol 045 5444539
                  d.knol@hetnet.nl
 
Duits-Nederlandse Leeskring Duits-Nederlandse Leeskring
Plaats:        Oude Pastorie
                   Kerkstraat 41, Vaals
In verband met de coronamaatregelen wordt het online via Zoom gedaan. Na aanmelding bij Babette Lemmer ontvangt u de link. Deze staat ook in de wekelijkse Nieuwsbrief.
Tijd:            20.00 uur

Leest u graag een goed boek? En wilt u daar regelmatig wel eens over napraten? Dan is de – sinds jaar en dag bestaande - Duits-Nederlandse leeskring in de Oude Pastorie in Vaals misschien wat voor u.
In een sfeer van respect en gezelligheid bespreken we om en om boeken van Nederlandse en Duitse auteurs, die in het Duits dan wel in het Nederlands vertaald zijn. Tijdens de vaak intensieve gesprekken, komen soms ook de historie en de cultuurverschillen tussen Duitsland en Nederland aan de orde.

Iedereen kan zijn bijdrage naar keuze in het Nederlands of in het Duits leveren, dus echte taalproblemen zijn er niet.
Ook in dit seizoen staat weer een aantal bijzondere boeken op het programma. Klik voor het programma en de data op de groene button onderaan.

Mocht u mee willen doen: Dat kan! En u bent van harte welkom!

Informatie: Babette Lemmer,
                  tel: 0049 2415 3809 914 b.lemmer@gmx.de
 
lees meer »
 
Leeskring Eijsden Leeskring Eijsden
In verband met de coronamaatregelen wordt deze activiteit voorlopig gesloten. Helaas!

We proberen weer voorzichtig in een normaal patroon te komen.
De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 10 november van 15:00 tot 16:30 uur in het Kerkelijk centrum in Eijsden. We bespreken het boek Olive Kitteridge van Elizabeth Strout.

Informatie: Ruud Foppen, ruudfoppen@xs4all.nl