Pizza & More Pizza & More
Tieners in de leeftijd van 12-15 jaar (onderbouw voortgezet onderwijs) ontmoeten elkaar om samen te eten en
sa
men met ds. Harrie de Reus met elkaar in gesprek te raken. Dit gebeurt aan de hand van een thema uit het kerkelijk jaar of uit de actualiteit dat met muziek, filmpjes en een doe-opdracht wordt verkend.

Leuk
nieuws is dat Rianne de Winde en Marloes Vegt gaan meedoen om samen met ds. De Reus de
bijeenkom
sten voor te bereiden en te organiseren.

Voor de zomervakantie vindt nog één keer een tienersoos plaats: op zaterdag 9 juli van 18.00 tot 20.00
uur in ’t Gulper Hoes. Meer info volgt via de app!

Wil je meer informatie of heb je een kind in deze leeftijd die mee zou willen doen?
Neem dan contact op met:
Jody Martens 06 2155 0025

ds. Harrie de Reus 06 2028 0345
 
 
Palmpasenstokken maken Palmpasenstokken maken

Zaterdagmiddag 9 april hebben de kinderen van onze Protestantse Gemeente samen met de communiekinderen van de St. Servaas en de Annaparochie en Parochiefederatie Maastricht West (Johannes Paulus II) Palmpasenstokken gemaakt in de St. Jan. Er waren 44 kinderen die
enthousiast aan de slag gingen.
We hebben ook het lied aangeleerd “Dans en zing, hosanna voor de koning”. Corneel Rietveld heeft ons ook dit jaar weer begeleidt op de piano en Piet Rietveld op de trekzak onderweg naar de St. Servaas en bij de Palmzegening in de St. Servaas.

Het was een mooie middag, fijn dat het na twee jaar weer kon.

Kijk hier voor het volledig verslag en de foto's.

 
KerstChallenge Geef Licht KerstChallenge Geef Licht

Op maandag 27 december kon door gemeenteleden jong en oud aan de Kerstchallenge 2021 worden meegedaan. Zes groepjes gemeenteleden deden mee aan deze spannende speurtocht door de wijk Amby in Maastricht. Met behulp van QR-codes trokken de groepjes van het ene huis naar het andere huis van een gemeentelid binnen onze gemeente om daar aan de deur of raam een QR-code te scannen met hun telefoon.

Zo maakten zij op een bijzondere manier kennis met een minder vaak uitgelicht onderdeel van het kerstverhaal, namelijk het vluchtverhaal van het kindje Jezus naar Egypte. Een vluchtelingenverhaal van zo’n 2.000 jaar geleden! Naast het beluisteren van het vluchtverhaal waren de adressen ook een puzzellocatie. Er waren echte hersenkrakers bij, maar ook creatieve opdrachten en actie-opdrachten zoals het schrijven van een geboortegedichtje of het lopen van een estafette-run.

 

Met het vluchtverhaal van Jezus werd ook de parallel gemaakt naar actuele vluchtverhalen van kinderen in de vluchtelingkampen in Griekenland. Op elke locatie werd een stukje van het vluchtverhaal van het kindje Jezus verteld en konden de deelnemers kiezen of zij hun weg zouden vervolgen via de gezellige verlichte kerstroute of zich verder gingen verdiepen in het serieuze verhaal van een vluchtelingkind in Griekenland. De kerstchallenge 2021 vroeg hiermee samen met Kerk in Actie aandacht voor de verhalen van vluchtelingkinderen in Griekenland. Op de eindlocatie konden alle deelnemers meedoen met een prijsvraag die te maken had met de kerstchallenge en alles te maken had met het geboorteverhaal! De winnares van de kerstchallenge prijsvraag was Julie Meijwaard en haar familie! Zij heeft inmiddels haar prijs in ontvangst genomen: een handgemaakte fairtrade kerstboomkaars, met de toepasselijke naam: ‘Share your light with the world’.
 

Op de eindlocatie konden ook de indrukwekkende verhalen van de 4 vluchtelingkinderen nogmaals beluisterd worden en kon desgewenst nog een bijdrage worden gegeven in de digitale collectebus die ter ere van de kerstchallenge was aangemaakt. In totaal heeft de kerstchallenge € 65,= voor dit belangrijke onderwerp van Kerk in Aktie opgebracht. Een mooie extra opbrengst van de kerstchallenge 2021 om onze bijdrage voor hulp aan vluchtelingkinderen te leveren!

Kijk hier naar alle foto's

 

 
Jeugd Jeugd

Catechese en soos vanaf 12 jaar

Al duizenden jaren geloven mensen in God. Waarom? Mensen vertrouwen er op dat God hen zal helpen, of dat God iemand is die naar jou wil luisteren, of dat God degene is die de aarde gemaakt heeft, of ...........................?

Om de week komen we op de vrijdagavond bij elkaar om samen te praten over verschillende onderwerpen. Soms is dat aan de hand van een bijbelverhaal, soms aan de hand van een project waar we mee bezig zijn. Zo bereiden we wel eens een kerkdienst voor waarbij de jongeren het thema, de liedjes en deels de opbouw mogen bepalen. Na het praatgedeelte is er ruimte voor de soos, waarin spelletjes gespeeld worden, bijgekletst wordt en er altijd wat lekkers te eten is. Ook zijn er af en toe uitstapjes, zoals naar een synagoge of een andere bijzondere plek voor levensbeschouwing. Bij feestdagen worden er altijd bijzondere dingen gedaan, zoals gourmetten rond kerst.

Gezelligheid en openheid staan bovenaan: iedereen mag zeggen wat hij of zij denkt! Er zijn nooit goede of foute meningen en ideeën!


Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken?
Bel dan met Martine Bakker T.: 06 1222 3815 of stuur een e-mail E.: martinu_bakker@hotmail.com

 

 
Jeugd activiteiten Jeugd activiteiten