Hervatting der diensten Hervatting der diensten
Hervatting der diensten
Vanaf 1 juni worden op behoedzame wijze de kerkdiensten weer hervat, maar voor een beperkt aantal bezoekers. We volgen daarbij de RIVM-richtlijnen, maar nemen een beetje extra marge. In de kerkgebouwen zorgen we er voor dat er minstens 2 meter tussen U en andere bezoekers buiten uw gezin aanwezig is, en we zingen of neuriën niet samen. Een team organiseert de gang van zaken in de kerk. De wijze waarop de kerken verantwoord open kunnen gaan is neergelegd in uitgebreide gebruiksplannen, die in de kerk aanwezig zijn. Hieronder vindt U de links naar de gebruiksplannen.
Als U een dienst wilt bijwonen, dan moet U zich van te voren aanmelden. Maastricht en het Heuvelland hebben daarvoor een iets andere procedure.

Aanmelding Maastricht
Voor de St. Jan is een aanmeldformulier ontworpen waarop u uw voorkeuren voor de hele maand kunt opgeven. De kernraad zal u dan indelen om het aantal bezoekers evenwichtig te kunnen verdelen. Dit aanmeldformulier kunt u hieronder downloaden. U kunt zich natuurlijk ook voor één specifieke dienst opgeven. Dat kan tot vrijdag 12.00 uur voor de desbetreffende dienst. Telefonische aanmelding is ook mogelijk bij Elly de Haan - 043 3624240 / mail dehaan-verduyn@freeler.nl en Renald Mackintosh - 06 51445849  / mail rdmackintosh@kpnmail.nl. U krijgt gereserveerde stoelen. U kunt uiteraard naast uw partner plaatsnemen. Als u dat aangeeft zullen twee stoelen naast elkaar klaar staan.
Aanmeldformulier >>

Aanmelding Heuvelland
Aanmelden voor de kerkdiensten in het Heuvelland kan:
  • voor kerkdiensten in de Kloosterkerk te Valkenburg via PKN Valkenburg op telefoonnummer 06 3023 6347. Aanmelden kan van vrijdag 10.00 uur tot zaterdag 16.00 uur voorafgaand aan de zondag
  • voor kerkdiensten in de Hervormde Kerk te Vaals via telefoonnummer 06 1381 9346. Aanmelden kan tot zaterdag 16.00 uur voorafgaand aan de zondag.
U kunt zich ook ter plekke aanmelden, maar dan bestaat het risico dat de kerk vol is.

In het rooster van kerkdiensten ziet u op welke zondag er in welke kerk een kerkdienst is. Als de telefoon niet kan worden opgenomen, is er een voicemail. Als u uw naam en telefoonnummer achter laat, wordt u teruggebeld. Let u er op, dat u alleen zondag naar de kerk kunt komen als u telefonisch een bevestiging hebt ontvangen. Dit kan hetzij tijdens de opgave, hetzij – in geval van ingesproken voicemail-bericht – wanneer u wordt teruggebeld.

Woensdagmiddagopenstelling kerken in Vaals en Valkenburg
De Hervormde kerk in Vaals en de Kloosterkerk in Valkenburg zijn op woensdagmiddag van 14.30-16.30 uur geopend. U ben van harte welkom voor een moment van rust of bezinning. Er kan een praatje worden gemaakt met andere bezoekers en vrijwilligers. En als de organist aanwezig is wordt er orgel gespeeld. Voor een mooi moment midden in de week.

De gebruiksplannen
Hier vindt u de gebruiksplannen van de diverse kerkgebouwen
gebruiksplan Sint jan
gebruiksplan Hervormde kerk
gebruiksplan Kloosterkerk

Overige bijeenkomsten
De overige bijeenkomsten starten her en der weer op, maar op beperkte schaal, soms alleen via Zoom, en meestal nog niet op de oude wijze. Ook hier blijven we binnen de RIVM-richtlijnen.
 
 
Thuis meevieren Thuis meevieren
De kerkdiensten in de St. Jan te Maastricht kunt u elke zondag live meeluisteren via www.kerkomroep.nl (zoek op ‘st jan maastricht’) . Daar kunt u deze of eerdere diensten ook op een later tijdstip beluisteren..
 
 
Nieuwsbrief van 16 oktober 2020 Nieuwsbrief van 16 oktober 2020
Geachte gemeenteleden

De PGMH geeft een wekelijkse Nieuwsbrief uit met informatie over de diensten, de diaconie en andere zaken die het gemeenteleven betreffen.

Via de knop lees meer hieronder vindt u de meeste recente nieuwsbrief.

 
lees meer »
 
Welkom in Zuid-Limburg!

Welkom in Zuid-Limburg!
De Zuid-Limburgse protestantse gemeente Maas-Heuvelland (PKN) heeft kerken in Maastricht, Vaals, Gulpen en Valkenburg. Wij zijn een actieve, laagdrempelige en gastvrije gemeente die in openheid met anderen samen leeft, samen deelt en samen gelooft, in navolging van Jezus Christus.
Hierdoor vertrouwen wij ons toe aan God. Geïnspireerd door zijn Geest zijn wij betrokken bij mens en wereld.

U bent van harte welkom in onze erediensten of bij een van onze vele activiteiten.

Kijkt u rustig rond op deze website, waar wij een beeld van wie wij zijn proberen te geven.
 
Overzicht kerkdiensten in Maastricht en Heuvelland Overzicht kerkdiensten in Maastricht en Heuvelland
Kijk op de pagina Agenda voor een overzicht van kerkdiensten en activiteiten.
 
 
Verhuur van onze kerken Verhuur van onze kerken
Wilt u een concert organiseren?
Wij organiseren trouw- en uitvaartdiensten en wij verhuren onze kerken ook voor concerten, lezingen, tentoonstellingen en diverse sociale activiteiten.
 
Wijdekerk Wijdekerk

https://www.wijdekerk.nl/wijdekerk-in-de-media