Bereikbaarheid St Jan tijdens concerten André Rieu Bereikbaarheid St Jan tijdens concerten André Rieu
Vanaf woensdag 26 juni starten de eerste opbouwwerkzaamheden voor de Vrijthofconcerten van André Rieu in juli. Die concerten vinden plaats van 4 t/m7 juli, 11 t/m 14 juli en 18 t/m 21 juli telkens na 16.30uur.

De parking onder het Vrijthof blijft bereikbaar, dus de Sint Janskerk ook. De kerkdiensten worden ook niet verstoord, maar op de zondagen 7, 14 en 21 juli kunnen kerkgangers voor de zekerheid het beste rekening houden met gestremd verkeer in de omgeving van het Vrijthof.

De afbouw start op 22 juli en het Vrijthof is weer vrij vanaf 25 juli.
 
Hartelijk welkom in de St. Jan

Hartelijk welkom in de St. Jan

Onze kerk staat aan het Vrijthof te Maastricht. We hebben elke zondag een eredienst. De erediensten vinden plaats om 10 uur.

De kern Maastricht met de St. Jan is onderdeel van de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland en wij maken deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. In de St. Jan, dat een eeuwenoud gebouw is, waarin vele protestanten ons voor gingen komen wij wekelijks op zondagmorgen samen rondom de open Bijbel.
Daar ontmoeten wij elkaar en heten wij onze gasten welkom. En wij ontvangen u graag!

Naast de kerkdiensten en de activiteiten in de Sint Jan, zijn er ook vele activiteiten in het Trefpunt Sint Jan, aan de Aureliushof 150, Maastricht (0648003615).

De kerk heeft een vriendenstichting die geld inzameld voor onderhoud en met vrijwilligers zorgt voor openstelling voor bezoekers. Klik hier voor alle informatie.
Wilt u wat meer lezen over het gebouw, kijk dan eens hier.

 

 
Bereikbaarheid St. Jan Bereikbaarheid St. Jan
Komt u met de auto:
Dan is de dichtstbijzijnde parkeergarage te vinden onder het Vrijthof. Kortingskaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij de gastvrouw/heer in de kerk. Verder zijn er op diverse plaatsen in de stad parkeergarages (betaald) en - plaatsen (betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur en donderdagavond tot 21.00 uur). Het parkeren in de binnenstad kan soms een groot probleem zijn. U kunt ook in de buitenwijken parkeren en met de stadsbus naar het centrum gaan. Vanuit alle wijken rijden er stadsbussen naar het station, Markt of Vrijthof.
Op Station Noord kunt u gratis parkeren en met verschillende bussen goedkoop naar de stad en terug komen. Kijk hiervoor op Maastricht Bereikbaar.

Per openbaar vervoer:
Vanuit alle wijken van Maastricht rijden er stadsbussen naar Mosa Forum, Markt of het Vrijthof.
Voor het NSstation ligt het busstation waar alle streek- en stadsbussen stoppen. Wanneer u met uw rug naar het treinstation staat moet u de bussen hebben die naar rechts wegrijden.
Tussen het treinstation en de wijk Pottenberg /Caberg rijdt de Arriva buslijn 4 op zondag 1 keer per uur en stopt op het Vrijthof. Aankomsttijd op het Vrijthof vanaf het treinstation is 9.02; 10.02 enz. 
De andere stadslijnen van Arriva stoppen op de Markt / Boschstraat of Mosae Forum/Centrum. Vandaar is het ca. 5  to 10 min. lopen naar de St.Jan.
Check altijd de actuele vertrektijden bij de vervoerder.

Te voet:
Het is vanaf het NS station ca. 20 minuten lopen naar het Vrijthof en heel gemakkelijk te vinden. U gaat de recht voor het station gelegen Stationsstraat in en u blijft rechtdoor lopen tot u - door de Wijcker Brugstraat over de Sint Servaasbrug, door de Maastrichter Brugstraat - voor De Bijenkorf staat. U gaat nu rechtsaf en dan de eerste links - Grote Staat - in. Deze straat volgt u tot het eind en u staat op het Vrijthof. De rode Sint Janstoren ziet u in de linkerhoek van het Vrijthof liggen.
 
Online kerkdiensten volgen Online kerkdiensten volgen
De kerkdiensten in de St Jan zijn ook via de Kerkomroep te volgen vanuit uw huis.
Via deze link kunt u de dienst live volgen of terug kijken.
 
Kindernevendienst (4-12 jaar) Maastricht

Kindernevendienst (4-12 jaar) Maastricht

Op de meeste zondagen is er kindernevendienst voor de kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool. Ook gastkinderen en/of kleinkinderen/neefjes/nichtjes van gemeenteleden zijn van harte welkom!

Tijdens de kindernevendienst horen de kinderen in hun ‘eigen taal’ en op hun eigen niveau verhalen uit de Bijbel. Er wordt geprobeerd het bijbelverhaal zo dicht mogelijk bij de leefwereld van de kinderen te brengen. Er wordt over gepraat en er is een verwerking van het verhaal: kleurplaten, knipsels of andere creatieve manieren, waarmee de kinderen de verhalen als het ware zelf beleven.

Indien er nog vragen zijn over de kindernevendienst kunt u contact opnemen met:

Ds. Harrie de Reus
dsdereus@ziggo.nl

 

 
Trefpunt Sint Jan Trefpunt Sint Jan
Het trefpunt Sint Jan in Maastricht is een ontmoetings- en activiteitenruimte waar diverse activiteiten plaatsvinden. Zo zijn er koffieochtenden voor de oudere gemeenteleden, een ouderensoos, maar ook oefent de cantorij in het Trefpunt.

Adres: Aureliushof 150, 6215 SW Maastricht
Telefoonnummer: 0648003615 (Beheerder)
 
Trefpunt Sint Jan weergeven op een grotere kaart
 
Verhuur St. Jan Verhuur St. Jan
Onze prachtige kerk, gelegen aan het Vrijthof, is een mooie locatie voor trouw-, doop- en uitvaartdiensten, concerten, lezingen, tentoonstellingen en andere culturele en sociale evenementen.
Klik hier voor meer informatie.