Woensdag 23 november RedWednesday Woensdag 23 november RedWednesday
Met RedWednesday© vestigt Kerk in Nood (ACN) op woensdag 23 november 2022 de aandacht op het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld. Wereldwijd worden rond deze dag honderden beroemde kathedralen, kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen in bloedrood verlicht.

Ook de Protestantse Gemeente Maas Heuvelland wil dit jaar weer meedoen. Wij zullen zowel de Sint Janskerk in Maastricht als de Kloosterkerk in Valkenburg op deze dag rood uitlichten (helaas worden de andere kerkgebouwen van onze gemeente normaal gesproken niet aangelicht en is er daar geen buitenverlichting waar we gebruik van kunnen maken).
 
De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd toe. Liefst 62 landen (32%) kennen aanzienlijke schendingen. Christelijke minderheden zijn relatief vaak slachtoffer. Staten, jihadistische groepen en religieuze nationalisten hebben het in diverse landen op hen gemunt. In het rapport 'Vervolgd en vergeten 2022' presenteerde Kerk in Nood op 16 november, precies een week voor RedWednesday, de bevindingen van twee jaar onderzoek naar de vervolging van Christenen wereldwijd. 

Voor meer achtergrondinformatie zie ook https://kerkinnood.nl/
Een andere stichting die we van harte bij u kunnen aanbevelen voor meer verdiepende informatie is https://www.opendoors.nl/
terug