(Be)zin in de zomer: Neem een loopje met de dominee (Be)zin in de zomer: Neem een loopje met de dominee
Datum/tijd – op afspraak, naar keuze:
Dinsdag 26 juli             09.00 of 11.0
0 uur
Donderdag 28 juli        14.00 of 16.00 uur
Dinsdag 2 augustus      09.00 of 11.00 uur of 14.00 uur
Woensdag 3 augustus  10.00 uur

Plaats van vertrek: ’t Gulper Hoes, Rosstraat 5 te Gulpen


Aanmelden en informatie: ds. Harrie de Reus: dsdereus@ziggo.nl / 06 2028 0345 (ook Whatsapp)

De zomer is de tijd waarin het leven zich wat vertraagt en er ruimte komt voor bezinning en rust. De Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland biedt op verschillende manieren ruimte voor deze bezinning. Voor thuisblijvers- en toeristen. Naast de kerkdiensten op zondagmorgen zijn er ook activiteiten die je op een andere manier stil laten worden, of juist in gesprek laten komen. Nieuwsgierig? Lees hier het hele

Neem een loopje met de dominee
Heb jij behoefte aan een gesprek over de dingen die je bezighouden? En zin in een wandeling? Op een aantal zomerdagen plan ik wandelingen in voor twee. Een uurtje, zien wat ter sprake komt of juist met een concrete vraag of onderwerp. De zomertijd leent zich er goed voor om in gesprek weer even op verhaal te komen
 
(Be)zin in de zomer: Meditatieve Wandelingen (Be)zin in de zomer: Meditatieve Wandelingen
Woensdag 27 juli
Donderdag 4 augustus
9.00 uur tot 10.30 uur
Vertrek: 't Gulper Hoes; Rosstraat 5 Gulpen
Kosten: €5.- per persoon
(geen pinmogelijkheid)

Aanmelden en informatie: ds. Harrie de Reus: dsdereus@ziggo.nl / 06 2028 0345 (ook Whatsapp)

De zomer is de tijd waarin het leven zich wat vertraagt en er ruimte komt voor bezinning en rust. De Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland biedt op verschillende manieren ruimte voor deze bezinning. Voor thuisblijvers- en toeristen. Naast de kerkdiensten op zondagmorgen zijn er ook activiteiten die je op een andere manier stil laten worden, of juist in gesprek laten komen. Nieuwsgierig? Hier vind je het volledig programma.

Meditatieve Wandelingen op 27 juli en op 4 augustus.
Voor iedereen die houdt van wandelen en van stilte en in de natuur tot rust en bezinning wil komen.
We starten ons samenzijn om 09.00 uur met een kort moment van bezinning rondom de paaskaars.

Daarna vertrekken we. De wandeling begint in stilte, waarbij we a l lopend de dagelijkse beslommeringen achter ons proberen te laten en we ons open te stellen voor de omgeving. Het tweede deel van de wandeling lopen we ook in stilte en overwegen voor onszelf een tekst die ons is aangereikt met het thema van de dag. In het laatste deel van de wandeling gaan de deelnemers, twee aan twee, met elkaar in gesprek over wat de tekst bij hen heeft opgeroepen. Zo lopen we een stukje met elkaar op en luisteren we naar elkaar terwijl we al wandelend afdalen richting het dorp. Rond 10.30 uur zijn we weer bij ’t Gulper Hoes en eindigt ons samenzijn.

Deze meditatieve wandeling kan een mooie manier zijn om tot bezinning en aandacht te komen in de buitenlucht. De wandeling trekt een van de heuvels rondom Gulpen in over meest onverharde, goed begaanbare paden. In verband met de organisatie van de wandeling graag van tevoren aanmelden.

 
 
KerstChallenge Geef Licht KerstChallenge Geef Licht

27 December
15.00 - 19.00 uur
Amby MaastrichtOp maandag 27 december van 15.00 tot 19.00 uur
, kun je meedoen met de interactieve KerstChallenge van onze kerk. De KerstChallenge vindt buiten plaats met een tocht door de wijk Amby in Maastricht. De KerstChallenge vindt buiten plaats en is geen evenement, daarom kun je het ook spelen na 17:00 uur ’s avonds en is er geen QR coronacheck nodig. De tocht is dus geheel coronaproof
volgens de huidige maatregelen die zijn ingegaan op zondag 19 december. De tocht is geschikt voor alle leeftijden, wel of geen kerkelijke achtergrond, je speelt het met een groepje, bijvoorbeeld met je gezin of met je vrienden. Een aantal creatieve en uitdagende puzzels zijn onderdeel van het spel.

Een groep mensen zit samen rondom een kaarsje. En dan opeens gaat het licht uit. Iemand roept in het donker: “Nee!” Kerst moest een mooi feest zijn toch? Met gezelligheid in de stal en mensen die elkaar het beste wensen? Met licht, cadeautjes en warme chocolademelk…

De KerstChallenge 2021 gaat over de ‘achterkant’ van het verhaal. Net als je denkt: wat een mooi geboortefeest… dan begint de ellende. De boze koning Herodes gaat op jacht naar zijn pasgeboren concurrent. Hij wil alle kinderen in Betlehem tot twee jaar doden. De wijzen gaan via een andere weg terug en ook Jozef krijgt een waarschuwing om te vluchten. De pasgeboren Jezus wordt een vluchteling.
 

In de KerstChallenge speel je de vlucht van Jezus naar Egypte na. Dit bijbelverhaal is gekoppeld aan vier verhalen van vluchtelingenkinderen die ook moesten vluchten voor oorlog en geweld. Doe je ook mee aan de Kerstchallenge en ga je ook je licht brengen in het duister! Het thema van de KerstChallenge is gekoppeld aan de Kerstcampagne van Kerk in Actie.

Iedereen kan meedoen, jong en oud, wel of geen kerkelijke achtergrond. Het spel is voor iedereen die zich wil verdiepen in het kerstverhaal.
 

Neem per groepje een telefoon mee die QR-codes kan scannen, een babypop of grote knuffel en een rugtasje. De rest volgt daar….
 

Aanmelden? Leuk, dat kan via onderstaande link: https://calendly.com/kerstchallenge2021pgmh/vertrektijd of bij Jody Martens (martensjodyd@gmail.com of tel. 06-2155025).