KerstChallenge Geef Licht KerstChallenge Geef Licht

27 December
15.00 - 19.00 uur
Amby MaastrichtOp maandag 27 december van 15.00 tot 19.00 uur
, kun je meedoen met de interactieve KerstChallenge van onze kerk. De KerstChallenge vindt buiten plaats met een tocht door de wijk Amby in Maastricht. De KerstChallenge vindt buiten plaats en is geen evenement, daarom kun je het ook spelen na 17:00 uur ’s avonds en is er geen QR coronacheck nodig. De tocht is dus geheel coronaproof
volgens de huidige maatregelen die zijn ingegaan op zondag 19 december. De tocht is geschikt voor alle leeftijden, wel of geen kerkelijke achtergrond, je speelt het met een groepje, bijvoorbeeld met je gezin of met je vrienden. Een aantal creatieve en uitdagende puzzels zijn onderdeel van het spel.

Een groep mensen zit samen rondom een kaarsje. En dan opeens gaat het licht uit. Iemand roept in het donker: “Nee!” Kerst moest een mooi feest zijn toch? Met gezelligheid in de stal en mensen die elkaar het beste wensen? Met licht, cadeautjes en warme chocolademelk…

De KerstChallenge 2021 gaat over de ‘achterkant’ van het verhaal. Net als je denkt: wat een mooi geboortefeest… dan begint de ellende. De boze koning Herodes gaat op jacht naar zijn pasgeboren concurrent. Hij wil alle kinderen in Betlehem tot twee jaar doden. De wijzen gaan via een andere weg terug en ook Jozef krijgt een waarschuwing om te vluchten. De pasgeboren Jezus wordt een vluchteling.
 

In de KerstChallenge speel je de vlucht van Jezus naar Egypte na. Dit bijbelverhaal is gekoppeld aan vier verhalen van vluchtelingenkinderen die ook moesten vluchten voor oorlog en geweld. Doe je ook mee aan de Kerstchallenge en ga je ook je licht brengen in het duister! Het thema van de KerstChallenge is gekoppeld aan de Kerstcampagne van Kerk in Actie.

Iedereen kan meedoen, jong en oud, wel of geen kerkelijke achtergrond. Het spel is voor iedereen die zich wil verdiepen in het kerstverhaal.
 

Neem per groepje een telefoon mee die QR-codes kan scannen, een babypop of grote knuffel en een rugtasje. De rest volgt daar….
 

Aanmelden? Leuk, dat kan via onderstaande link: https://calendly.com/kerstchallenge2021pgmh/vertrektijd of bij Jody Martens (martensjodyd@gmail.com of tel. 06-2155025).

 

terug