Podium Sint Jan Podium Sint Jan
Sint Janskerk Maastricht
8 oktober
15.00 - 17.00 uur


Zondag 8 oktober is er weer een Podium St Jan middag. Dit keer duiken we in de geschiedenis van de St Jan, en dan met name de kerkzolder van deze kerk, en andere monumentale gebouwen. Mede-stadsbewoner Chrys Steegmans (auteur van Bomen tussen hemel en aarde) neemt ons mee op zijn zoektocht naar wat we normaal van een kerk vanaf de straat niet zomaar kunnen zien, en stadsgenoot en dichter Han Berghs maakt ons deelgenoot van zijn vertaling van die zoektocht in sfeervolle gedachten. Er is ruimte om met beiden in gesprek te gaan over hun zoektocht; in de pauze is er een hapje en drankje.

Aansluitend is er de mogelijkheid -- in kleine groepjes – de kerkzolder van de St Jan en tussenverdieping en de tentoonstelling daar van dichtbij te aanschouwen. De Stichting Vrienden van de St Jan zijn daarbij onze gastheer. Let op: deelnemers aan deel 2 van de middag moeten goed ter been zijn, en de nauwe trap kunnen beklimmen. Zie ook bijgaande flyer. Vrije gave.

Graag tot 8 oktober!

Mede namens Nelleke de Kruik, Peter Wilms van Kersbergen
pwvk@kpnplanet.nl
06-46705563
 
Repair Café Repair Café
Locatie:'t Gulper Hoes, Rosstraat 5 in Gulpen.
Dag: Elke eerste zaterdag van de maand
Tijd: 10.00 tot 12.30 uur
Toegang gratis, reparaties tegen vrijwillige bijdrage

Op elke eerste zaterdag van de maand is het Repaircafé open. Een gezellige en duurzame activiteit.
Bij het Repaircafé kun je terecht met kapotte spullen. Kom langs en ervaar dat repareren leuk kan zijn. “Het sociale aspect is net zo belangrijk als de duurzaamheidsfactor,” aldus een van de vrijwilligers. “Mensen maken hier een praatje met elkaar tijdens het wachten. Ook helpen zij met de reparatie. De reparateurs geven daarmee hun technische kennis door. Dat draagt bij aan een duurzame samenleving omdat spullen langer gebruikt worden."

Het Repaircafé is geopend van 10.00 tot 12.30 uur in gemeenschapshuis t Gulper Hoes, Rosstraat 5 in Gulpen.
Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage bij reparatie wordt op prijs gesteld om de onkosten te dekken.

Informatie: Ds. Harrie de Reus