Twee zomerse muziekactiviteiten in Vaals Twee zomerse muziekactiviteiten in Vaals
Maandag 7 augustus – Orgelconcert met Marcel van Westen
20.00 uur
Hervormde Kerk Vaals
Entree Vrije Gave

Het zomerconcert op 7 augustus in de Hervormde Kerk in Vaals wordt gespeeld door Marcel van Westen. Als concertorganist weet hij telkens weer zijn publiek te boeien. 2005 was hij prijswinnaar op het internationale orgelconcours in Goes en in 2013 laureaat van o.a. het Rheinberger orgelconcours te Liechtenstein, wat hem onder meer een concert in 2014 in het Mozarteum in Salzburg heeft opgeleverd. Sinds 2013 is Marcel als organist en dirigent verbonden aan St. Severin in Aachen.
Dit concert vindt plaats i.h.k. van het SOL Orgelfestival 2022. Na afloop is er in de kerktuin onder het genot van een drankje gelegenheid om nog wat na te praten.

 
 
13 augustus – Kijk in het orgel voor gezinnen
na de zondagsdienst: ca. 11.15 uur
Hervormde Kerk Vaals
Entree Vrije Gave


Hou je van techniek? Of van muziek? Orgels zijn muziekinstrumenten en tegelijkertijd de grootste machines die er vroeger bestonden! We gaan er naar binnen kijken om te zien hoe het werkt, en je kunt ook zelf aan de slag met een klein doe-orgeltje. Er moet heel wat gebeuren voordat er een toon uit een pijp komt!
 
 
Benefiet Kerstconcert Vaals Benefiet Kerstconcert Vaals
Hervormde Kerk in Vaals
Zaterdag 2 december 2023, 16.00 uur
Vrije gave voor UKEF
https://ukef.nl/

Helemaal in de advents- en kerstsfeer is het concert dat op 2 december in de Hervormde Kerk in Vaals plaatsvindt. Uitvoerenden zijn vocaalensemble "Pro Arte Eupen" en aan het orgel Christine Moraal.

Pro Arte bestaat uit acht zangers, afkomstig uit Eupen en Aken. Het ensemble is sinds 1984 in de Belgische "Exzellenzklasse" geclassificeerd. Sinds kort is de jonge Nima Pournaghshband (Iran) de dirigent van het ensemble. Het koor geeft jaarlijks talrijke concerten in Belgïe en de Euregio.

Christine Moraal is vaste organist van de PGMH. Samen zullen zij een gevarieerd en sfeervol programma met muziek voor de advents- en kersttijd ten gehore brengen.

Het concert is tevens een benefietconcert voor UKEF, de door onze leden Nestar en Ed in het leven geroepen stichting die een school in Uganda ondersteunt. Meer info is te vinden op https://ukef.nl/