(Be)Zin in films (Be)Zin in films
Be(zin) in film
Samen naar een mooie film kijken die van alles aan vragen oproept. Wat is het dan fijn om na afloop daar met elkaar over te kunnen praten, gedachten uitwisselen en standpunten uitwisselen. En als het weer kan, onder het genot van iets te drinken en te eten.

Elke eerste woensdag van de maand om 19.00 uur.
De eerste drie avonden hebben als thema: ‘De kracht van het woord’ en de films die we daarbij hebben uitgezocht zijn de volgende:

In 2022 zijn deze films rondom het thema DE DUURZAME AARDE alvast gepland:
Woensdag 2 februari 'Woman at war'
Een vrouw ziet IJsland ecologisch naar de bliksem gaan en wil de inwoners wakker schudden met harde actie. Haar woede richt zich vooral op Chinese investeringen in de energieopwekking in IJsland, want die gaan ten koste van de natuur. 

Woensdag 2 maart 'Nomadland'
Frances McDormand , Fern,  is een vrouw van in de 60 die alles kwijt is geraakt sinds de kredietcrisis. Ze vat een reis aan doorheen het Amerikaanse westen dat aan het veranderen is. Hierbij meet Fern zich de levensstijl aan van een moderne nomade en reist ze per busje. Hoeveel heeft een mens nodig om te leven?

NATURE ON TOUR
De eerste week van april  gaan er  7 natuurfilms in premiere bij verschillende bioscopen :onder de titel  “Nature on tour!”   Het zijn de volgende films:  Onder water – Tour Madagascar – On thin ice – Dark green – Wild Horses – Magical Iceland en Meadow Wild.
De moeite waard om te gaan bekijken!

Films beginnen 19:00 uur
Kloosterkerk in Valkenburg.
Kosten € 5,00
Met nagesprek….

Informatie: Nelleke de Kruik nellekedekruik@gmail.com
namens de Werkgroep Groene Kerken
 
terug