Najaarsprogramma Najaarsprogramma
Films die gaan over LUISTEREN….

4 oktober   -  Une belle course   - over een taxichauffeur die luistert hetgeen zijn leven verandert
De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur Charles langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven, om deze voor een laatste keer te kunnen zien. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld, wat Charles meer raakt dan hij ooit had kunnen denken. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.
Een Franse film uit 2022.   91 minuten   Komisch drama


1 november -  La Famille Bélier   -   een dochter die luistert omdat haar ouders het niet kunnen….
Paula is de enige in het gezin die kan horen en is dan ook een onmisbare link met de buitenwereld. Wanneer ze ontdekt dat ze goed kan zingen, moet ze kiezen tussen haar familie en haar passie. Zij is het luisterend oor voor haar ouders…..
Een Franse film uit 2014.  105 minuten  Komisch drama

6 december - The Duke      -    over een overheid die niet luistert
In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee in zou stemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden - een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.
Een Engelse film uit 2020, komisch drama   95 minuten
terug