Kinderen en Jongeren

Kinderen en Jongeren

In de gemeente is er aandacht voor kinderen en jongeren. Graag willen we hen ook laten kennismaken met het geloof; in hun ‘eigen taal’ en op hun eigen niveau verhalen uit de Bijbel.

Crèche
In Vaals en Gulpen is er ruimte om uw kind achter te laten of om u terug te trekken.
 

Kinderen en kindernevendienst

Voor de kinderen (tot 12 jaar) is er in Maastricht en in Vaals-Gulpen kindernevendienst. Er wordt tijdens die momenten onder begeleiding geprobeerd het bijbelverhaal zo dicht mogelijk bij de leefwereld van de kinderen te brengen. Er wordt over gepraat en er is een verwerking van het verhaal: kleurplaten, knipsels of andere creatieve manieren, waarmee de kinderen de verhalen als het ware zelf beleven. Tegelijkertijd kunnen hun ouders in alle rust van de dienst genieten.

In Maastricht is eens in de twee weken ook een speciale tienergroep. In deze groep wordt met de kinderen van de bovenbouw dan op hun eigen niveau gepraat en gewerkt.
 

Jongeren en catechese

Iedereen tussen de 12 en 16 jaar, die graag over levensbeschouwelijke vragen nadenkt, andere jongeren wil ontmoeten om hierover te spreken, en om gewoon een gezellige avond mee te hebben, is welkom bij de jongerencatechese en soos-groep!

Elke twee weken komen we op vrijdag bij elkaar in het Trefpunt van de Sint Jan (Aureliushof 150), van 19.30 u. tot 22.00 u. Van 19.30 u. tot 20.30 u. hebben we een gesprek/catechese, daarna is er tot 22.00 u. ruimte om gewoon gezellig bij elkaar te zijn.

terug