Bereikbaarheid St. Jan Bereikbaarheid St. Jan
Komt u met de auto:
Dan is de dichtstbijzijnde parkeergarage te vinden onder het Vrijthof. Kortingskaarten hiervoor zijn verkrijgbaar bij de gastvrouw/heer in de kerk. Verder zijn er op diverse plaatsen in de stad parkeergarages (betaald) en - plaatsen (betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur en donderdagavond tot 21.00 uur). Het parkeren in de binnenstad kan soms een groot probleem zijn. U kunt ook in de buitenwijken parkeren en met de stadsbus naar het centrum gaan. Vanuit alle wijken rijden er stadsbussen naar het station, Markt of Vrijthof.
Op Station Noord kunt u gratis parkeren en met verschillende bussen goedkoop naar de stad en terug komen. Kijk hiervoor op Maastricht Bereikbaar.

Per openbaar vervoer:
Vanuit alle wijken van Maastricht rijden er stadsbussen naar Mosa Forum, Markt of het Vrijthof.
Voor het NSstation ligt het busstation waar alle streek- en stadsbussen stoppen. Wanneer u met uw rug naar het treinstation staat moet u de bussen hebben die naar rechts wegrijden.
Tussen het treinstation en de wijk Pottenberg /Caberg rijdt de Arriva buslijn 4 op zondag 1 keer per uur en stopt op het Vrijthof. Aankomsttijd op het Vrijthof vanaf het treinstation is 9.02; 10.02 enz. 
De andere stadslijnen van Arriva stoppen op de Markt / Boschstraat of Mosae Forum/Centrum. Vandaar is het ca. 5  to 10 min. lopen naar de St.Jan.
Check altijd de actuele vertrektijden bij de vervoerder.

Te voet:
Het is vanaf het NS station ca. 20 minuten lopen naar het Vrijthof en heel gemakkelijk te vinden. U gaat de recht voor het station gelegen Stationsstraat in en u blijft rechtdoor lopen tot u - door de Wijcker Brugstraat over de Sint Servaasbrug, door de Maastrichter Brugstraat - voor De Bijenkorf staat. U gaat nu rechtsaf en dan de eerste links - Grote Staat - in. Deze straat volgt u tot het eind en u staat op het Vrijthof. De rode Sint Janstoren ziet u in de linkerhoek van het Vrijthof liggen.
terug