Adventsproject en kerstmusical Adventsproject en kerstmusical
Kerstmusical ‘Een beeld op stand’

Is een kerstspel waarin geen engelen, herders en kindje Jezus voorkomen wel een kerstspel?
Dat kan zeker! Lucas vertelt op zijn romantische manier iets over het kindje Jezus: geboren in een uithoek, in een familie die niet echt belangrijk was, geen plaats om te verblijven. Dit gegeven wordt in de kerstmusical ‘Een beeld op stand’ gebruikt, maar gekoppeld aan de
manier waarop Matteüs over de oorsprong van Jezus vertelt.

Deze niet geheel alledaagse insteek past bij de uitdaging die we als gemeente zijn aangegaan: zoek andere vormen van vieren en naar nieuwe taal en beelden om het oude geloofsgeheim door te blijven vertellen. De tieners van de Pizza&More groep en de kids van de kindernevendienst uit het Heuvelland werken samen hard aan deze hedendaagse musical gedurende deze adventszondagen. De uitvoering van de musical zal zijn op 1e kerstochtend in een gezinsviering in het Gulperhoes onder leiding van ds. Agnes Hana.

Het zal dus geen traditionele kerstviering worden in de kerstdienst in Gulpen op de kerstmorgen, maar een gezinsviering waarin ruimte is voor muziek, beeld en spel. Geen uitgebreide preek, maar de musical is als het ware het commentaar en de uitleg van het kerstverhaal. Deze musical sluit denken we aan bij de beleving van de kinderen en jeugd in onze gemeente, zij krijgen deze kerstochtend de ruimte.
We hopen natuurlijk op een goede opkomst en een volle zaal!

 
terug