zondag 31 oktober 2021

Oecumenische Luthertocht

Locatie: 
 Gulperhoes
Tijdstip: 
 13:30  - 16:00

Zondagmiddag 31 oktober
Start: 13.30 uur Gulperhoes Rosstraat 5 Gulpen.
Einde: ± 15.30 uur Heerenhof Mechelen. 

Op zondagmiddag 31 oktober, Hervormingsdag, is er een 6 km lange oecumenische en historische wandeling door het Zuid-Limburgse Heuvelland. De tocht voert langs enkele plaatsen met een bewogen geschiedenis van de wijze waarop protestanten en katholieken in deze streken met elkaar omgingen.  

De start is om 13.30 uur bij het Gulperhoes, de voormalige Protestantse Toeristenkerk aan de Rosstraat 5 in Gulpen. De tocht gaat via Cartils en klooster Wittem naar de Heerenhof in Mechelen, dat zeer oude wortels heeft in de protestantse gemeenschap.   De mooie tocht, deels langs de Geul, is slechts zes kilometer lang. De afsluiting aldaar is rond 15.30 uur.  

Voor wie wil, kan langs een andere landschappelijk fraaie route mee teruggaan (4 km). Maar men kan in Mechelen ook de bus terug nemen, rechtstreeks naar Gulpen (lijn 57, uursdienst).  

Deze wandeling is op de slotdag van de Maand van de Pelgrim, en wordt georganiseerd door Klooster Wittem, samen met de Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland. Deelname is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig. Op tijd bij de start in Gulpen aanwezig zijn, is voldoende.    

Voor meer informatie:
Dick Knol:         d.knol@hetnet.nl
Henk Erinkveld: h.erinkveld@redemptoristen.nl

terug