Rondom Pasen Rondom Pasen

In aanloop naar en met Pasen (in de stilleweek en met Pasen) organiseert de Protestantse gemeente Maas-Heuvelland allerlei activiteiten. Op deze pagina kunt u meer informatie over deze activiteiten vinden.

Pasen is hét centrale feest van de christelijke kerk. Het is het feest van leven uit de dood. Je ziet dat terug in de symbolen van de lente: narcissen, eieren, kuikentjes, lammetjes. In de kerk draait het niet om de lente, maar om de dood en opstanding van Jezus Christus. Wekenlang wordt naar dit feest toegeleefd: de vastentijd of lijdenstijd.

Ds. Foppen schreef in de kerkberichten een overdenking rondom Pasen. Hij schijft: Pasen is het hart van het christelijk geloof. Het opstandingsverhaal is het centrum van de bijbelse verkondiging. Is er misschien juist daarom dat kleine stemmetje: is Pasen niet een illusie? Vluchten we daarmee niet weg uit het gewone aardse en dagelijks bestaan? Lees de rest van de overdenking hier.

Meer informatie over Pasen kunt u vinden op de website van de Protestantse Kerk Nederland. Elk jaar wordt er op televisie The Passion uitgevoerd, het verhaal van Pasen in een toegankelijk jasje. Kijk op 24 maart op NPO 1, of alvast op http://www.eo.nl/geloven/tag/the%20passion/ voor meer informatie en filmpjes.

terug