zaterdag 28 mei 2022

Presentatie gerestaureerde orgel Sint Jan

Locatie: 
 St Jan Maastricht
Tijdstip: 
 14:30

Beste gemeenteleden,
De afgelopen weken hebt u de wekelijkse update m.b.t. voortgang van de restauratie van ons orgel in de St. Janskerk gemist. Dat was zeker niet omdat er niets gebeurde, maar omdat alle aandacht was gericht op de afwerking en het stemmen van alle pijpen die weer in het orgel waren geplaatst, en het afregelen van de mechanische verbindingen tussen toetsen en pijpen, een proces wat veel tijd kost, maar waar verder niet zoveel over te vertellen is. Intussen is deze klus geklaard, zijn alle deuren en panelen weer in het orgel geplaatst en heeft de afrondende stemming plaatsgevonden. Ergens in de komende weken zal nog gedurende 2 dagen een steiger worden geplaatst voor het orgel om verzakte pijpvoeten van enkele frontpijpen in de grote torens te repareren, maar qua klank is het orgel klaar, en het resultaat is buitengewoon fraai, zoals enkele gemeenteleden me in de afgelopen weken ook al vanuit hun persoonlijke beleving verzekerden. Natuurlijk willen we deze mijlpaal in de historie van ons orgel niet zomaar voorbij laten gaan.

Daarom willen we het eindresultaat presenteren aan geïnteresseerde gemeenteleden, collega-organisten, sponsoren en verdere geïnteresseerden.

Deze presentatie van het klinkend resultaat zal plaatsvinden op zaterdag 28 mei vanaf 14:30.

Na een woord van welkom door de voorzitter van het CvK en een korte toelichting op het doorlopen traject door Johan Zoutendijk, directeur van Verschueren Orgelbouw, wordt het gerestaureerde orgel gepresenteerd in een concert door onze adviseur Marcel Verheggen en mijzelf. Na afloop van het concert is er gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hapje nog wat na te praten.

U bent van harte uitgenodigd en ik hoop velen van u op 28 mei te mogen verwelkomen.
Namens het CvK, Klaas Remerie

terug