OPROEP: HELP OEKRAINE OPROEP: HELP OEKRAINE
Vanuit het Platform Wereldburgerschap Valkenburg is het initiatief ontstaan om in februari en maart gerichte goederen en voedsel in te zamelen voor de mensen in Oekraïne die in de barre winter (temperaturen tot -20 graden!) moeten zien te (over)leven. De diaconie van de gemeente Maas-Heuvelland sluit zich hier graag bij aan en heeft het volgende plan opgesteld:
 

De St. Jan in Maastricht
Vrijdagen: 10, 17 en 24 februari en 3 en 24 maart van 13.00 – 15.30 uur.
De Kloosterkerk in Valkenburg
Donderdagen: februari en maart van 14.00 – 16.30 uur.

Er wordt dringend vrijwilligers gevraagd om op die dagen de goederen in ontvangst te nemen. Aanmelden voor de St. Jan kan bij Hanske Kamphuis (h.kamphus@hotmail.nl) en voor de Kloosterkerk bij Lies Oost (liesgretha@live.nl).

Denkt u zich eens in hoe de Oekraïners moeten (over)leven in de verwoeste dorpen en steden zonder elektriciteit en water, in bittere kou, dan kunt u zich voorstellen dat er veel nodig is om ze door de winter heen te helpen. We zien ook de beelden in de nieuwsmedia. Wellicht kunt u ook uw vrienden, kennissen, buren etc. aansporen om te doneren.

Onderstaand een lijst van goederen die welkom zijn:
Kleding: alle winterkleding (jassen, broeken, truien, wanten, sokken), slaapzakken, dekens, opblaasmatrassen.
Voedsel: houdbaar, dus in blik of gedroogd; soep, alle soorten pasta, aardappels, wortels, wafels, melk, flesjes water.
Medisch materiaal: paracetamol, ibuprofen, EHBO-materiaal, incontinentiemateriaal.
Goederen: hoofdlampjes met reservebatterijen, plastic mokken, borden en bestek, oplaadstations, powerbanks, batterijen, warmwaterzakken, thermoskannen.
Financiën voor transport naar Oekraïne.

De goederen worden gebracht naar Kiev, Bachmut, Cherson, Odessa en worden ter plekke verdeeld door plaatselijke hulporganisaties en kerken.

We willen graag een open kerk zijn, dus zegt het voort, zodat ook niet-gemeenteleden ervan op de hoogte zijn en de gang naar onze kerken vinden.

Namens de diaconie alvast onze dank!
Marije Bijleveld

Lees hier het artikel over deze actie dat 1Limburg heeft geplaatst.
terug