KerstChallenge Geef Licht KerstChallenge Geef Licht

Op maandag 27 december kon door gemeenteleden jong en oud aan de Kerstchallenge 2021 worden meegedaan. Zes groepjes gemeenteleden deden mee aan deze spannende speurtocht door de wijk Amby in Maastricht. Met behulp van QR-codes trokken de groepjes van het ene huis naar het andere huis van een gemeentelid binnen onze gemeente om daar aan de deur of raam een QR-code te scannen met hun telefoon.

Zo maakten zij op een bijzondere manier kennis met een minder vaak uitgelicht onderdeel van het kerstverhaal, namelijk het vluchtverhaal van het kindje Jezus naar Egypte. Een vluchtelingenverhaal van zo’n 2.000 jaar geleden! Naast het beluisteren van het vluchtverhaal waren de adressen ook een puzzellocatie. Er waren echte hersenkrakers bij, maar ook creatieve opdrachten en actie-opdrachten zoals het schrijven van een geboortegedichtje of het lopen van een estafette-run.

 

Met het vluchtverhaal van Jezus werd ook de parallel gemaakt naar actuele vluchtverhalen van kinderen in de vluchtelingkampen in Griekenland. Op elke locatie werd een stukje van het vluchtverhaal van het kindje Jezus verteld en konden de deelnemers kiezen of zij hun weg zouden vervolgen via de gezellige verlichte kerstroute of zich verder gingen verdiepen in het serieuze verhaal van een vluchtelingkind in Griekenland. De kerstchallenge 2021 vroeg hiermee samen met Kerk in Actie aandacht voor de verhalen van vluchtelingkinderen in Griekenland. Op de eindlocatie konden alle deelnemers meedoen met een prijsvraag die te maken had met de kerstchallenge en alles te maken had met het geboorteverhaal! De winnares van de kerstchallenge prijsvraag was Julie Meijwaard en haar familie! Zij heeft inmiddels haar prijs in ontvangst genomen: een handgemaakte fairtrade kerstboomkaars, met de toepasselijke naam: ‘Share your light with the world’.
 

Op de eindlocatie konden ook de indrukwekkende verhalen van de 4 vluchtelingkinderen nogmaals beluisterd worden en kon desgewenst nog een bijdrage worden gegeven in de digitale collectebus die ter ere van de kerstchallenge was aangemaakt. In totaal heeft de kerstchallenge € 65,= voor dit belangrijke onderwerp van Kerk in Aktie opgebracht. Een mooie extra opbrengst van de kerstchallenge 2021 om onze bijdrage voor hulp aan vluchtelingkinderen te leveren!

Kijk hier naar alle foto's

 

terug