Nieuwsbrief van 24 december 2021 Nieuwsbrief van 24 december 2021

Stille nacht …

 

 

Krijgen we dit jaar een Witte Kerst?” is een vraag die ieder jaar even vanzelf op lijkt te komen als de oliebollenkraam bij de Hornbach en de elfstedenkoorts bij een paar dagen vorst. Het verlangen naar een Witte Kerst zit in ons verlangen naar romantiek die op de een of andere manier het feest nog mooier zou maken.

 

Maar het is maar de vraag of een Witte Kerst de feestvreugde verhoogt. Overvloedige sneeuwval is in Nederland immers vooral erg ontregelend. Het familiediner bij je ouders, vrienden die van een paar dagen komen logeren – het wordt al snel in de war geschopt door files, ongelukken, treinvertragingen en wat dies meer zij. Dit jaar hebben we geen Witte Kerst nodig om ons leven te ontregelen en onze kerstplannen in het honderd te laten lopen. Alles wat op een feestelijke en gemeenschappelijke kerst was voorbereid glipt ons uit de vingers.

 

Even onvermijdelijk als de vraag naar Witte Kerst is ook dit jaar het antwoord: “Wat we vooral zien is dat het onzeker is,” hoor ik de weerman op de radio verkondigen. Het zou als samenvatting kunnen dienen bij de terugblik op 2021, of als motto bij de vooruitblik naar 2022. Onzekerheid als het ‘nieuwe normaal’.

 

Maar zou al die onzekerheid en al die ontregeling ook niet ergens een diepere laag in het o zo bekende kerstverhaal kunnen onthullen? Ook bij dat verhaal denken we immers vaak vooral aan de harmonische romantiek van een kindje in de kribbe. Terwijl het verhaal een en al ontregeling is. Het is een verhaal over een kind dat wil verbinden in een wereld waar volwassenen voor steeds scherpere tweedelingen zorgen. Een verhaal over engelen die zingen over ‘vrede op aarde’ in een wereld waarin mensen elkaar vaak bepaald niet van die vredelievende dingen toeschreeuwen. Een verhaal over een kind in een onooglijke kribbe, in een wereld waarin het leven toch vooral ‘Insta-waardig’ moet zijn. Een verhaal over licht dat niet alleen schijnt in het donker maar ook sterker blijkt te zijn, in een wereld waar wij vaak alleen oog hebben voor het donker. Een verhaal over ‘deze wereld omgekeerd’.

 

Komt verwondert u hier mensen.” – want kan er iets ontregelender zijn dan dit kind in Bethlehem geboren dat ons leven op z’n kop zet? Een kind waar woorden bij klinken als vrede, licht, troost en vergeving. En dan telkens weer anders dan je je had voorgesteld. Ze klinken als tegen-woorden, tegen de woorden die wij vaak gebruiken in.

 

Kerst is dit jaar opnieuw zo anders als we ons hadden voorgesteld. Ons leven opnieuw ontregeld. Alles simpeler, kleiner, stiller dan we anders in onze uitbundigheid, veelheid en haast zouden doen. En die stille nacht klinkt een verhaal dat deze nacht tot een heilige nacht maakt. Een verhaal dat ontregelend is, maar alle dissonanten opheffend. Een verhaal dat mateloos wil zijn, grenzeloos, eindeloos, maar zoveel meer dan wij ons in onze onvrede en onbevredigd-zijn nastreven. “Nu zijt wellekome”. Nu, misschien juist wel nu.

 

 

 

 

Kerst vieren in Maas-Heuvelland

 

Toen ik vorige week op huisbezoek bij iemand verzuchtte dat de kerstnacht ook al niet doorgaat, werd ik gelukkig verbeterd: de viering mag dan niet doorgaan zoals we zouden willen, kerst gaat weldegelijk door. En zo is het. En dus vieren we ook dit jaar kerst, zij niet samen in de kerk en dus anders dan anders.

 

Bij de vorige lockdowns bleek dat de beleving bij de kerkdiensten die online werden uitgezonden uiteen liep. Waar de een genoot van een mooie video-compilatie, had een live-uitzending voor de ander juist meerwaarde. Of waar de een ontdekte dat je de viering ook op een eigen moment van stilte elders in de week kon afluisteren, miste de ander juist het onderling contact bij de online viering.

 

Dit jaar is er een keur aan vieringen die u thuis of elders kunt meebeleven. De kerkomroepvieringen vanuit de Sint Jan tijdens kerstnacht en op kerstmorgen, een videoviering vanuit de Kloosterkerk op kerstnacht (in elk geval via youtube, we proberen de video ook op kerkomroep te krijgen) en een ZOOM-kerstviering vanuit de pastorie in Gulpen.

Fijne en betekenisvolle vieringen toegewenst!

ds. Harrie de Reus

Anders dan anders

 

 

Als wij het Paasfeest vieren blikken we terug op de Joodse traditie waar de christenen bij aansloten. In het Joodse gezin wordt gevraagd: waarom is deze nacht zo anders dan alle andere nachten? En dan wordt verteld over de uittocht uit slavernij, de tekenen van bloed aan de deurposten en ongezuurd brood als proviand onderweg op de vlucht. Maar dan volgt nog een lange weg van ontberingen.

 

Is er ook niet enige gelijkenis met het Kerstverhaal? Een blijde geboorte, maar de omstandigheden zijn niet echt optimaal. Het is armoede troef onder politieke druk, daar in Bethlehem.

 

En vandaag vieren wij dat vrolijke Kerstfeest ook onder bedrukte omstandigheden. Geen massale kerkdienst, waarbij alle stoelen bijgeplaatst moeten worden, geen massale samenzang die zelfs de zwaarste registratie van het orgel overstemt. Het worden bescheiden diensten. Te volgen via de streaming. In het klein wel een moedige poging waar we dankbaar voor zijn: een voorganger, zangstemmen, instrumentalisten. Al met al wel een kiem van vrolijkheid, gemeenschap, een belofte. We kijken over de begrenzingen van de virale bedreigingen heen en we verkondigen dat in de komst van het Kind, PUER NATUS EST, het alomvattend koninkrijk van God, door ontberingen heen, zijn weg zal banen.

 

In de vierde adventsdienst vertelde ds. Willem Boon dat het hem vanuit zijn ervaring niet echt kan storen om in zo’n kleine kring de kerkdienst te vieren. Dat is een moedig vooruitzien naar de geboorte van Jezus, zo’n klein marginaal gebeuren, dat echter de wereld zal veranderen als een onderweg zijn naar het Koninkrijk van God.

 

Zie voor alles over de Kerstdiensten de berichten elders in deze nieuwsbrief.

Wat ik nog wel wil memoreren: hij staat er weer! Al op de 3e adventszondag schitterde de kerstboom in alle glorie op het koor. Dank aan Gerard Beerkens en zijn kerstboomploeg, ze hebben het weer voor elkaar gekregen, nee, geen klein boompje zoals iemand al eens voorstelde, maar weer als vanouds, een grote, lichtende schoonheid!

 

Kees Vermeiden, kernraad Maastricht.

 

 

Koffiedrinken op kerstmorgen

 

Op kerstmorgen is er een gezamenlijk treffen na de virtuele kerkdienst in Gulpen. De link die daarvoor kan worden gebruikt is:

https://us02web.zoom.us/j/81343994718?pwd=ZFBwNkdVNXA0VmlOeTZxTmVpajdEZz09

Meeting ID: 813 4399 4718

Passcode: 284248

Zowel diegenen die met de ZOOMkerstviering hebben meegedaan, als diegenen die de onlineviering vanuit de St. Jan hebben gevolgd, of wie dan het ook maar leuk vindt om op kerstmorgen andere gemeenteleden virtueel te ontmoeten is van harte welkom!

Deze link geldt alleen op kerstmorgen en staat open direct in aansluiting op de dient (zeg 10.45/11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur)

Ds. Harrie de Reus, Helma Bannink. Nelleke de Kruik en Martine Bakker

 

De kerstnachtdienst in de St. Jan (alleen via de kerkomroep)

 

 

Voorganger: ds. Sophie Bloemert

Organist: Klaas Remerie

Ensemble van zeven gemeenteleden

Lector: Elly de Haan-Verduijn

 

 

De kerstnachtdienst in Valkenburg (via Youtube)

(anders dan in de kerstgroet vermeld is het niet zeker of de opname ook via kerkomroep uitgezonden kan worden)

 

 

Voorganger: ds. Agnes Hana

Muziek: Stef Grit, Wil Meurders, Carien Groen-Zwart en Clémence Thomaes

 

 

De dienst in de St. Jan op eerste kerstdag (zaterdag)

alleen via de kerkomroep

 

Voorganger: ds. Joen Drost

Organist: Ineke Schuit

Ensemble van acht gemeenteleden

 

 

De dienst in Gulpen op eerste kerstdag (zaterdag)

alleen via zoom

 

Voorganger: ds. Harrie de Reus

Er is ook kindernevendienst via zoom.

 

De ZOOM is vanaf 09.40 uur toegankelijk voor wie er niet zeker van is of het goed werkt en het uit wil proberen, en om elkaar nog even te ontmoeten voordat de viering begint. De kinderen die aan de kindernevendienst willen meedoen, moeten op een eigen apparaat (mobiel, laptop, pc of I-pad) in de zoomlink inloggen.

 

 

De dienst in de St. Jan op tweede kerstdag (zondag)

alleen via de kerkomroep

 

Voorganger: ds. Joen Drost

Organist: Klaas Remerie

Koor van zeven gemeenteleden

Trombone: Hein Nieuwenhuis

Klarinet: Ank Rietveld

Piano: Corneel Rietveld

Euphonium: Piet Rietveld

 

 

Kerstmorgen vanuit Gulpen

 

De kerstmorgenviering in Gulpen is een interactieve online viering via ZOOM. Voorganger is ds. Harrie de Reus. Deze vorm van online vieren maakt het mogelijk om elkaar te zien, mee te doen en na afloop met elkaar na te praten bij een (zelf gezette 😉) kop koffie of thee. Evenals de andere vieringen op kerstnacht en kerstmorgen is dit een viering voor de hele gemeente, dus ieder is welkom.

Aan het begin van de viering steek ik een kaars aan. Het zou mooi zijn al u thuis dan ook een kaars bij de hand hebt en die op dat moment aansteekt. Licht in het duister, als teken van verbondenheid.

Nadat in de nacht het bekende verhaal van de geboorte van Jezus heeft geklonken, lezen we in de morgen hoe evangelist Johannes het vertelt. Bij Johannes geen geboorteverhaal, maar een verhaal over een nieuw begin. Het kunstwerk The Life of Christ van Keith Haring (dat ik ooit zag in de Saint Eustache in Parijs) vormt de spiegel voor een korte meditatieve overdenking.

Bedenk alvast of er iets waar je graag voor wilt bidden. Tijdens de voorbeden is er gelegenheid om hardop jouw bede op te zeggen.

Om met de viering mee te doen heb je geen bijzondere programma’s nodig. Wel een laptop, tablet of telefoon met een camera en microfoon (dat hebben de meeste overigens). Vervolgens kun je op deze link klikken:

https://us02web.zoom.us/j/81343994718?pwd=ZFBwNkdVNXA0VmlOeTZxTmVpajdEZz09

Als het goed is ben je dan meteen in de virtuele vierruimte. Mocht er om een toegangscode worden gevraagd, dan is deze informatie bruikbaar: Meeting ID: 813 4399 4718 / Passcode: 284248

ds. Harrie de Reus

 

Alleen zijn

 

Deze tekst van Jan de Korte vond Jenny Pot in de nalatenschap van haar moeder. Een aansprekende tekst in deze dagen op het einde van het jaar.

 

ALLEEN ZIJN

Alleen zijn betekent, niet eenzaam;

alleen zijn geldt niet als straf.

Alleen zijn met mooie gedachten;

gedachten neemt niemand je af.

 

Alleen zijn met dierbare doden:

alleen zijn met herinnering aan tijden,

die lang reeds voorbij zijn;

aan alles wat kwam en wat ging alleen…

Ongestoord in je kamer;

de dingen vertrouwd om je heen,

een rustig en zuiver geweten dan ben je gelukkig

alleen!

 

wie zo het ‘alleen zijn’ kan dragen;

wie zich zo verzoent met zijn lot,

die spreekt niet van eenzame dagen,

die leeft in vertrouwen op God.

Marije Bijleveld

 


Alstublieft, een kopje koffie/thee

 

Sinds een paar dagen staat er in het keukentje van de St Jan een senseo koffieapparaat en ergens ook een box (oranje deksel) met koffiepads en theezakjes. Het is een vriendendienst van de Vrienden van St Jan. Juist in deze periode dat er geen baliediensten zijn. Zo voorkomen we elke gedachte van eigen belang. Het is bedoeld voor die enkelingen die af en toe één- of tweezaam in de kerk verblijven om daar hun werk te doen: een organist die oefent, een koster die stoelen arrangeert, een medewerker voor een overleg met een ander, enz. Het komt zo vaak voor dat er iemand is, die niet voor zichzelf een pot koffie of thee gaat zetten. Maar een beetje aardigheid mag er toch wel bij. Gaat uw gang, het staat ervoor!

 

Bestuur van de Vrienden.

 

 

Pastoralia Maastricht

 

Op 22 december jl is overleden op de leeftijd van 77 jaar Gerard Bleichrodt, gewoond hebbende aan de Victor de Stuersstraat 4 te Maastricht. Hij had al geruime tijd een ziekte onder de leden. In korte tijd compliceerde dit zich echter. Een ziekenhuisopname van enkele dagen gaf geen verbetering. Enkelen van zijn bekenden mochten hem nog groeten in deze dagen van benauwdheid en energieverlies. De uitvaartdienst is in de St Jan op woensdag 29 december om 12.00 uur. Het maximaal aantal toegelaten bijwoners is 100. De begrafenis zal plaats vinden in Voorburg.

 

Een teleurstellend bericht ontvingen we van Zus Kettenis. Na haar operatie verbleef zij nog lange tijd in het revalidatiecentrum de Molenhof. Helaas moest vastgesteld worden dat de operatie niet meer heeft kunnen bereiken dat zij het zonder rolstoel kan stellen. Zolang gewacht en gehoopt en dan zal zij toch zo verder moeten. Wij leven met haar mee.

 

Kees Vermeiden, vz a.i. kernraad Maastricht.

 

 

Lies Oost verlaat de diaconie

 

Zoals eerder aangekondigd stopt Lies Oost per 1 januari met de diaconie. Zij geeft het voorzitterschap voorlopig over aan Gijs Kieft. De Kerkenraad is inmiddels bezig een permanente opvolger voor Lies te zoeken.

 

Lies heeft vele jaren met heel veel passie onze diaconie geleid, met een groot hart en een scherp oog voor de vele noden die er zijn – lokaal, regionaal en wereldwijd. De Soepbus van het Leger des Heils, het lot van de gevangenen maar ook de ellendige situatie op Lesbos zijn maar enkele van de zaken die haar na aan het hart lagen. Maar haar finest hour was misschien toen zij met onze diaconie in het hart van de hulp bij de overstromingen in Valkenburg stond.

 

De Kerkenraad dankt Lies zeer voor haar tomeloze inzet.

 

Marika de Bruijn, voorzitter

Pieter Caljé, scriba

 


Kerstchallenge 2021

 

Op maandag 27 december van 15.00 tot 19.00 uur kun je meedoen met de interactieve KerstChallenge van onze kerk. De KerstChallenge vindt buiten plaats met een tocht door de wijk Amby in Maastricht. De KerstChallenge vindt buiten plaats en is geen evenement, daarom kun je het ook spelen na 17:00 uur ’s avonds en is er geen QR coronacheck nodig. De tocht is dus geheel coronaproof. De tocht is geschikt voor alle leeftijden, wel of geen kerkelijke achtergrond, je speelt het met een groepje, bijvoorbeeld met je gezin of met je vrienden. Een aantal creatieve en uitdagende puzzels zijn onderdeel van het spel.

Een groep mensen zit samen rondom een kaarsje. En dan opeens gaat het licht uit. Iemand roept in het donker: “Nee!” Kerst moest een mooi feest zijn toch? Met gezelligheid in de stal en mensen die elkaar het beste wensen? Met licht, cadeautjes en warme chocolademelk…

De KerstChallenge 2021 gaat over de ‘achterkant’ van het verhaal. Net als je denkt: wat een mooi geboortefeest… dan begint de ellende. De boze koning Herodes gaat op jacht naar zijn pasgeboren concurrent. Hij wil alle kinderen in Betlehem tot twee jaar doden. De wijzen gaan via een andere weg terug en ook Jozef krijgt een waarschuwing om te vluchten. De pasgeboren Jezus wordt een vluchteling.

In de KerstChallenge speel je de vlucht van Jezus naar Egypte na. Dit bijbelverhaal is gekoppeld aan vier verhalen van vluchtelingenkinderen die ook moesten vluchten voor oorlog en geweld. Doe je ook mee aan de Kerstchallenge en ga je ook je licht brengen in het duister! Het thema van de KerstChallenge is gekoppeld aan de Kerstcampagne van Kerk in Actie.

Iedereen kan meedoen, jong en oud, wel of geen kerkelijke achtergrond. Het spel is voor iedereen die zich wil verdiepen in het kerstverhaal.

Neem per groepje een telefoon mee die QR-codes kan scannen, een babypop of grote knuffel en een rugtasje. De rest volgt daar….

 

Aanmelden? Leuk, dat kan via onderstaande link:

https://calendly.com/kerstchallenge2021pgmh/vertrektijd

of bij Jody Martens (martensjodyd@gmail.com of tel. 06-2155025) of kijk even op onze website: www.maas-heuvelland.nl voor de meest actuele informatie.

Jody Martens

 


Bericht vanuit De Romein

 

Helaas betekent de nieuwe lockdown ook dat we de net opgestarte ontmoetingswinkel aan de Potteriestraat tijdelijk moeten sluiten. Erg jammer, zo aan het begin van dit nieuwe project dat net wat ging lopen. Maar het is niet anders. We zien uit naar het moment dat we weer open kunnen.

Margo, Lies, Harrie

 

 

Het Licht van Kaarsen: Second Light

 

Stel je voor, je geniet een avond met een feestelijk diner. Achteraf wordt alles opgeruimd en de maar half afgebrande kaarsen…? Hierop werd het idee van SecondLight geboren! Een nieuw leven voor wasrestjes ontstond.

Kaarsen worden meestal van stearine en paraffine vervaardigd. Hier komt zeker de vraag op of en hoe dit te verdedigen is gezien het gevolg voor het milieu. Maar kaarsen zijn zo gezellig met hun warme licht. Een milieuvriendelijk begin kan het verzamelen van alle kleine restjes zijn. Hier werd SecondLight actief.

Een ander aspect is dat er onder ons veel mensen met een afstand tot of onvermogen voor de gewone arbeidsmarkt leven. Ook zij willen graag iets bijdragen aan onze maatschappij.

De Caritaswerkplaats in Monschau-Imgenbroich is hiermee bezig.
Hier leven en werken mensen met een beperking die door het vervaardigen van kaarsen creatief recycling praktisch leven. Dat project zorgt dus voor een taak vol afwisseling voor hen en een duurzaam bijdrage met behoud van het warme gevoel dat kaarsenlicht ons geeft.

De opbrengst van het kaarsenverkopen komt dan weer de werkplaats ten goede.

https://second-light.de

Resten van waxinelichtjes kunnen niet gebruikt worden.

Wilt u het kaarsvet voorlopig thuis bewaren?

 

Goede dagen gewenst en hartelijke groet,

Babette Lemmer en Lies Oost

 

 

Diaconale collectes rond kerstmis

 

Kerstnacht: voor het werk van Solidaridad

 

Samen solidair voor haar toekomst!

Er is veel armoede in Ghanese dorpsgemeenschappen die leven van de kleinschalige goudmijnbouw. Met name vrouwen hebben het zwaar. Zij worden ongelijk behandeld waardoor ze te weinig verdienen, voor seksueel geweld moeten vrezen en niet kunnen investeren in hun ondernemingen voor een leefbaar inkomen. Om de armoede het hoofd te bieden, krijgen zij met hulp van Solidaridad de kans om een eigen bedrijf op te bouwen en op te komen voor hun rechten. Zo helpen vrouwen zichzelf, hun gezin en hun community vooruit. Belangrijk onderdeel van het project is een innovatief spaarfonds, waaruit vrouwen een lening krijgen om te investeren in hun bedrijf in of rondom de goudmijn. De vrouwen beheren het fonds zelf. Tegelijkertijd volgen zij trainingen in ondernemerschap, leiderschap en gezinsplanning.

Helpt u vanmorgen mee? Want er zijn nog veel meer vrouwen die graag willen deelnemen. Helpt u mee om meer vrouwen het programma te bieden waarmee ze werken aan een beter inkomen en gelijke rechten? De steun van uw is namelijk hard nodig. Samen solidair in de strijd tegen armoede is winst voor ons allemaal!

fotobron: website solidaridad. Deze vrouwen vervoeren erts uit de mijn. Hun voertuig werd aangeschaft met een lening uit hun eigen spaarfonds.

 

Eerste Kerstdag: voor Kinderen in de knel

 

Ieder kind heeft recht op genoeg eten om gezond te blijven, op onderwijs om iets van het leven te kunnen maken en op een liefdevolle opvoeding. Helaas zijn er wereldwijd miljoenen kinderen die in een onveilige situatie leven. Kerk in Actie wil er voor deze kinderen zijn en kinderen in Nederland daarbij betrekken. Rainbow, de duif van Kids in Actie, vliegt de wereld over en vertelt verhalen over kinderen ver weg. Hij laat zien wat er in de wereld gaande is en hoe wij daarin kunnen delen. Zo helpt Rainbow om de projecten van Kerk in Actie dichtbij te brengen.

 

Kerk in Actie ontwikkelt bij de verhalen van Rainbow creatieve ideeën en materialen voor plaatselijke kerken om kinderen, en daarmee de hele gemeente, op een speelse manier te betrekken bij diaconaat.

 

Met uw bijdrage maakt u het mogelijk om kinderen en ouderen in de gemeenten op een creatieve manier te betrekken bij het (wereld)diaconale werk van Kerk in Actie.

 

 

Tweede Kerstdag: voor de eigen diaconie

 

De belangrijkste doelstelling van de diaconie is het omzien naar mensen in knelsituaties, dichtbij en veraf. De collecte voor eigen diaconie staat geregeld op het collecterooster ook vandaag. De diaconie heeft oog en oor voor mensen in nood. Het maakt niet uit of

de personen die hulp nodig hebben wel of niet-kerkelijk zijn. De diaconie biedt geen specialistische hulp, maar kan in bepaalde gevallen wel voor materiële hulp zorgen.

Aanvragen voor nood worden nooit aangekondigd en komen altijd onverwachts. De diaconie wilt de collecte van vanmorgen gebruiken voor kleine aanvragen die directe hulp behoeven. Helpt u vanmorgen mee om het plaatselijke werk van de diaconie voort te zetten? Alvast

bedankt.

 

 

Namens de diaconie alvast bedankt

Mieke Davidse

 

Voor al deze collectes kunt u uw bijdrage overmaken op de bankrekening van de Diaconie Maas-Heuvelland: NL79 RABO 0152 1293 59

 

 

Collecte voor het werk in de gemeente voor alle kerstdagen:

voor het jeugdwerk binnen de gemeente

 

Als kerkelijke gemeente vragen wij deze kerst uw bijdrage voor de kinderen en jongeren binnen onze gemeente. Ook binnen onze gemeente willen we kinderen en jongeren een thuisplek geven. Activiteiten gedurende het jaar gebaseerd op de tienersoos, catachese, kindernevendienst. Maar ook thematische activiteiten als de Kerstchallenge. Graag vragen we uw bijdrage om het jeugdwerk in onze gemeente te steunen.

 

Menso Fermin

Namens het College van Kerkrentmeesters.

 

U kunt uw bijdrage overmaken naar Bankrekening NL 37 RABO 03 7372 4772 t.n.v. Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland onder vermelding van het doel van uw gift. 

 

 

Agenda

 

 

Zaterdag 25 december

 

-

Koffiedrinken na de dienst aansluitend op de dienst in Gulpen met Harrie de Reus, Martine Bakker en Helma Bannink (zie boven):

https://us02web.zoom.us/j/81343994718?pwd=ZFBwNkdVNXA0VmlOeTZxTmVpajdEZz09

 

 

Zondag 26 december

 

-

Koffiedrinken na de dienst met Nelleke de Kruik van 11.00-12.15 via Zoom

Link: https://us02web.zoom.us/j/87611624441?pwd=Ky9ibWh1cEFCRDlyVkJka1hXbk9rUT09 Meeting ID: 876 1162 4441 Passcode: 744775

 


 

-

Kindernevendienst online met Jody Martens van 11.30 uur voor kinderen van 3-12 jaar. Aanmelden via mail of app bij Jody Martens (martensjodyd@gmail.com of tel. 06-21550025.

 

 

Maandag 27 december

 

-

KerstChallenge vanaf 15.00 uur in Amby (zie boven)

 

 

 

Reacties op en mededelingen voor de Nieuwsbrief

 

 

Deze kunt u sturen naar de scriba - pgmhscribaat@gmail.com

Gebruikt u a.u.b. niet de reply-functie als u de Nieuwsbrief krijgt. Uw reactie komt dan bij de ledenadministratie, en dat is een omweg.

 

terug