zo 31 maart 2019

Genesis-lezing: Voor een nieuw begin

Locatie: 
 Kloosterkerk te Valkenburg
Tijdstip: 
 13.30 uur
Prijs: 
 vrijwillige bijdrage

“Wat moet er gedaan worden om de samenleving overeind te houden?” Emeritus hoogleraar theologie en oud-predikant Maarten den Dulk legt zijn oor te luister bij de eerste verhalen van uit de bijbel : Adam en Eva, Kaïn en Abel, Noach en de torenbouwers van Babel. Hij schreef er in 2017 een mooi klein boekje over: ‘Voor een nieuw begin. De agenda van Genesis’. Den Dulk leest de eerste hoofdstukken van Genesis als een doe-verhaal die vertellen wat de levensagenda van de mens is. Geen uitgekauwde discussie over geloof en wetenschap, schepping of evolutie. Maar oerverhalen die ons een verrassend actuele visie willen laten zien over hoe we als mensen kunnen samenleven. Een interessante middag voor ieder die deze overbekende verhalen weer eens fris wil lezen alsof het een nieuwe tekst is.

Na een uiteenzetting van Den Dulk over wat hij met dit boek beoogt is er gelegenheid om met de auteur in gesprek te gaan. De middag wordt muzikaal opgeluisterd met liederen en gedichten uit het muziektheater over de eerste Genesisverhalen. De zangeressen Clémence Thomaes en Trudy van Noppen worden begeleid door musicus en tekstschrijver Stef Grit.

Plaats: Kloosterkerk, Oosterweg 1 Valkenburg a/d Geul.
Aanvang: 13.30 uur.
Er is ringleiding aanwezig.
De toegang is vrij.

‘s Morgens zal ds. Harrie de Reus de kerkdienst (10.00 uur) in de Kloosterkerk in dit kader zetten. Stef Grit en zangeres Els Bongers zorgen voor muziek en zang. De  kerkgangers kunnen blijven lunchen (zelf brood meenemen, voor soep, koffie/thee en fruit wordt gezorgd). Vanaf 13.00 uur kan iedereen die geïnteresseerd is aanschuiven.
 

terug