vr 12 oktober 2018

Nacht der Offenen Kirchen

Locatie: 
 Nederlandse Hervormde Kerk, Kerkstraat 47 Vaals
Prijs: 
 vrije gave

Kerken bepalen voor een groot deel het gezicht van een dorp of een stad. Dit is voor de kerken in Aken aanleiding om eenmaal per jaar de deuren van alle kerken open te zetten met een cultureel/spiritueel programma. Daarmee geven ze de gelegenheid aan een breed publiek om de kerken te bezoeken en te leren kennen. Voor het zeventiende jaar wordt dit evenement nu georganiseerd, elk jaar weer met een mooie opkomst en goede sfeer.
Vanwege de ligging vlak bij Aken en onze goede contacten met de kerken over de grens, doet de Nederlandse Hervormde Kerk in Vaals dit jaar ook weer mee. Er is een gevarieerd aanbod van telkens ongeveer een half uur. Dat maakt het mogelijk om op ‘rondreis’ langs de verschillende kerken een of meerdere onderdelen bij te wonen. De kerk in Vaals leent zich goed voor een muzikaal programma. Vanwege het prachtige Teschemacher orgel, maar ook vanwege sfeer en akoestiek.
Bij het ter perse gaan van dit boekje, was nog niet het gehele programma bekend. Wel een indruk van het muzikale programma: Christine Moraal verzorgt een orgelconcert, een van de koren uit de omgeving luistert de avond muzikaal op met een aantal liederen en Bärbel Ehlert uit Vaals geeft tot slot met een van haar ensembles een eveneens muzikale invulling. De avond wordt traditioneel afgesloten met een zegen voor de nacht, verzorgd door ds. Harrie de Reus.
De drie concerten zorgen voor een mooie, afwisselende muzikale avond in dit monumentale kerkje van Vaals.
 
datum: vrijdagavond 12 oktober 2018
Tijd: wordt nog bekend gemaakt. Zie Kerkberichten en lokale media, of www.nacht-der-kirchen.de
Plaats: Nederlandse Hervormde Kerk, Kerkstraat 47 Vaals
Entrée: vrije gave
Contactpersoon: Christine Moraal, / 043 306 2649

terug